Süper Lig Kulüpleri İle beIN Sports Arasında Kur Anlaşmazlığı!

Süper Lig Kulüpleri İle beIN Sports Arasında Kur Anlaşmazlığı!
2019 - 2020 futbol sezonuna kısa bir zaman kaldı. peki maçları hangi kanal yayınlayacak? beIN Sporst süper lig maçlarını yayınlamaktan vaz mı geçiyor? İşte ayrıntılar!

2018 – 2019 Futbol sezonu Galatasaray’ın şampiyonluğu ile bitti ve kulüpler 2019 – 2020 futbol sezonu için ara vermeden hazırlıklara başladı. Şu sıralar bütün kulüpler hummalı bir şekilde kendilerine koydukları hedefleri gerçekleştirecek takımı kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kimi bünyesindeki oyuncuları elinde tutabilmek için çalışıyor kimi yeni oyuncularla takımını güçlendirmek için transfer yapıyor. Seyirciler ise destekledikleri takımlarının hangi oyuncularla anlaştığını, nasıl bir takım oluşturduğunu ve sezonun nasıl geçeceğini heyecanla bekliyor. Ancak bir sorun yavaş yavaş bütün bir futbol camiasını endişelendirmeye başladı. Kulüplerin en büyük maddi gelirlerinden olan yayın hakları gelirleri şu sıralar büyük bir sorun olma yolunda ilerliyor. Türkiye Süper Lig’inin yayın haklarını elinde bulunduran beIN Sports Türkiye Futbol Federasyonundan yayın hakları için ödediği paranın kur artışları yüzünden kendilerini zor durumda bıraktığını iddia ederek bir çözüm yolu bulmalarını talep etti. İşte ayrıntılar.

Süper Lig’de Yayın Krizine Doğru!

2016 yılında yapılan Türkiye Süper Ligi yayın hakları ihalesini yıllık 500 milyon dolar karşılığında 5 yıllığına Digitürk kazanmıştı. Digitürk’ü elinde bulunduran Katar merkezli beIN Sports böylece Türkiye süper liginin maçlarını yayınlama haklarını elinde bulundurmuş oluyordu. Geçtiğimiz iki yıl boyunca her hangi bir sorun çıkmadan futbol maçları beIN sports tarafından yayınlandı ve kulüpler yayın haklarından doğan gelirleri kasalarına koydular. Ancak dolardaki kur artışı 2019 – 2020 futbol sezonu için sorun olmuş gibi görünüyor. beIN Sports kur artışından dolayı zarar ettiğini ve yayın hakları için dolar kurunun 3.26’da sabitlenmesini talep ediyor. Bu talebe şiddetle karşı çıkan kulüpler yayıncı kuruluşun yapılan anlaşmalara bağlı kalarak yükümlülüklerini yerine getirmesini talep ediyor.

Yayınlamama Tehdidi!

2019 – 2020 futbol sezonu daha başlamadan tartışmalar başladı. Yayıncı kuruluş beIN Sports dolar kurunun aşırı yükselmesinden dolayı zarar ettiğini öne sürerek Futbol federasyonundan kurun sabitlenmesini talep ediyor. Kulüpler ise yaptıkları transferleri ve ödedikleri bütün paraları reel kur üzerinden yaptıklarını söyleyerek yayıncı kanalın bu talebine karşı çıkıyor ve beIN Sportsun sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmesini istiyor. Yayıncı kuruluş beIN Sports ise 160 milyon dolarlık teminatı yakarak kulüpleri yayından çekilmekle tehdit ediyor. Gelişmeleri sizler için takip etmeye devam edeceğiz.

04-07-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar