Survivorun Yeni Formatı Reytinglerini Nasıl Etkiledi?

Survivorun Yeni Formatı Reytinglerini Nasıl Etkiledi?
Tv 8'in başarılı yarışma programı Survivor Acun Ilıcalı tarafından ani bir kararla format değişikliğine gitti. Peki yarışmanın yeni formatı nasıl? Yeni format başarılı oldu mu?

TV8’in uzun yıllardır yayınladığı ve her yayın döneminde reyting sıralamasında üst sıraları kimselere kaptırmayan Survivor bu sezon eski şaşalı günlerinden ve aldığı yüksek reytinglerden uzak görünüyor. Bunun sebeplerinden biri her ne kadar Türkiye Yunanistan takımlarının beklenen ilgiyi seyirciden görememiş olduğu olsa da, karşısındaki diğer kanallarda yayınlanan güçlü yapımlar ve artık Survivor’un alışılageldik yarışmaları ve formatının olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Yıllardır aynı tip yarışmalar ve aynı formatın seyircide bir bıkkınlık gösterdiği ve seyircinin yarışmadan uzaklaşarak alternatiflere yöneldiği görülüyor. Bu durumu aşmak ve Survivor’u yeniden seyircinin beğeneceği hale getirmek için geçtiğimiz günlerde Tv 8’in sahibi Acun Ilıcalı bir açıklama yapmıştı. Ilıcalı kan kaybeden en önemli programı ve Tv 8’in amiral gemisi Survivor’a gereken neşteri vurdu. Survivor’da beklenen format değişikliği yapıldı.

Survivor’un Yeni Formatı Nasıl?

Yıllardır Tv 8’de yayınlanan ve seyircinin her dönem büyük ilgi gösterdiği Survivor bu sezon eski günlerine göre kan kaybetmiş görünüyor. Program seyirciden gereken ilgiyi görememiş olacak ki Tv 8’in sahibi ve programın Türkiye yayın haklarının sahibi acun Ilıcalı programda değişikliğe gitme kararı aldı. Acun Ilıcalı yeni takımları belirlemek için Türk ve Yunan takımları arasında oylamaya gidileceğini açıkladı ve takım kaptanı seçimine gidildi. Türk takımından kaptan adayı Seda, Yunan takımından da Dalaka seçildi. Takım kaptanlarının belirlenmesinin ardından kaptanlar takımlarını seçmeye başladı.

Bu seçimler sonucunda; Beyaz Takım'da: Seda, Afroditi, Büşra, Ria, Sabriye, Nikos, Hikmet, Tony, Bora, Kyrıakos, Okay yer alırken, Siyah Takım'da: Dalaka, Sude, Dimitra, Melisa, Elpida, Atakan, Panagiotis, Yusuf, Spyros, Emre yer aldı. Seçimler sonucunda programın yapımcısı ve sunucusu Acun Ilıcalı "İki takım da tamamlanmış oldu. Herkes tarafına geçsin. Survivor’da yeni takımlar oluştu. Hayallerimiz gerçekleşti. Bir takım daha güçlü görünüyor ama söylemeyeceğim. Kıran kırana olacak." diyerek Survivor'ın formatının değiştiğini duyurmuş oldu.

Survivor’un Yeni Formatı Reytingleri Nasıl Etkiledi?

Survivor Türkiye Yunanistan’ın beklenen reytingleri alamaması üzerine zorunlu olarak gidilen format değişikliği Survivor’u nasıl etkiledi? Progran yapımcısı ve Tv 8’in sahibi Acun Ilıcalı hedefine ulaşabildi mi? Bunu öğrenebilmek için Survivor’un 26 Mart ve 2 Nisan tarihleri arasındaki reytinglerini karşılaştırmak gerekiyor. İşte format değişikliğinden önce ve sonra Survivor’un reyting durumu!

26 Mart Salı günü Survivor’un totalde reytingi 5.96 olurken izlenme payı 13.77 olarak gerçekleşmiş ve sıralamada kendisine 5. Sırada yer bulabilmiş.. Format değişikliğinden sonraki 2 Nisan Salı günü ise totalde 5.72 reyting alırken izlenme payı 13.85 olmuş ve sıralamada 4. Sırada yer almış. Bu sonuçlardan sonra görünen o ki format değişikliği pek bir işe yaramamış ya da seyirci tam olarak format değişikliğini fark etmemiş. Bu durumda bir süre daha beklemek ve kararı ondan sonra vermek en sağlıklısı olarak görülüyor.

04-04-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar