Tarkan da Elmalı davası kararına isyan etti

Tarkan da Elmalı davası kararına isyan etti
Türkiye gündemine bomba gibi düşen tartışmalı Elmalı davası kararına tepkiler sürüyor. Ünlü şarkıcı Tarkan da Elmalı davası kararına isyan etti. Tarkan neler söyledi?

Türkiye'yi sarsan iki çocuğa yönelik cinsel istismar davasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Antalya'da iki kardeşin yaşadığı kabus tüm ülkeye çöktü. Elmalı mahkemesinin verdiği karar ise vicdanları yaraladı. Komuoyunda Elmalı davası olarak simgeleşen davada iki çocuğa istismarda bulunan anne ve üvey baba serbest bırakıldı. Davanın avukatları başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş karara tepki gösterdi. Yaşananlara tepki gösteren isimler arasında ünlü şarkıcı Tarkan da vardı. Tarkan, "Bugün hepimizin kanını donduran Elmalı Davası konusu beni de çok sarstı. Kendime gelemiyorum" ifadelerini kullandı.

Elmalı davası kararına sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü

Antalya'da iki çocuğun maruz kaldığı olay kan dondurdu. Çocuklar yaşadıklarını çizerek anlattı. Dava dosyasında bulunan çocukların yazılı ve çizimli ifadeleri medyaya da yansıdı. İki küçük çocuğun yaşadıklarını resmetmesi ve bu duruma maruz kalmaları vicdanları kanattı. İddialara göre çocuklar anneleri, üvey babaları ve diğer kişiler tarafından istismara uğradı. Tüm delillere ve adli tıp raporuna rağmen mahkemenin zanlıları serbest bırakması ve tutuksuz yargılanmalarına karar vermesi büyük bir tepkiye neden oldu. Sosyal medyada çok sayıda hesaptan binlerce paylaşım yapılarak duruma tepki verildi.

Tarkan Aile Bakanlığı'nın açıklamasına tepki gösterdi

Aile ve Soyal Politikalar Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı. Bu açıklamaya tepki gösteren Tarkan, 'İcraat istiyoruz" dedi. Ünlü şarkıcı Tarkan isyanını şu cümlelerle dile getirdi;

Çünkü biliyoruz bunlar her zamanki altı boş laflar, vaatler. Bu kaçıncı takipsiz kalan dava ve kaçıncı cezası verilmeyen, serbest bırakılan sapıklar. İcraat istiyoruz, sonuç istiyoruz artık. Yetkili merciler acilen harekete geçmeli ve bu ayıbımızın önüne geçmek için hemen gereği neyse yapmalı.

Çocuklarımıza sahip çıkmanızı, bu sapıklardan korumanızı istiyoruz. Yani hukuki düzenlemelerle çocuk çocuk istismarının ivedilikle önüne geçilmesini, bu iğrenç mahlukların çok ağır cezalarla cezalandırılmalarını istiyoruz.

Her geçen gün bir çocuğun daha çocukluğu, safiyeti, hayatı, geleceği elinden alınıyor. Yetkili merciler acilen harekete geçmeli ve bu ayıbımızın önüne geçmek için hemen gereği neyse yapılmalı.

Ben de bu ülkenin bir bireyi olarak bu utanç verici konunun çözülmesi için ne gerekirse yapmaya hazırım.

30-06-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar