Tek Yürek dizisi nerede çekiliyor?

Tek Yürek dizisi nerede çekiliyor?
TRT 1 ekranlarının yeni dizisi Tek Yürek nerede çekiliyor? Tek Yürek dizisinin çekimlerinin yapıldığı buz pisti nerede?

TV8 ekranlarında yayınlanan 'Survivor' programıyla tanınan Hilmi Cem ve Anıl Tetik'in başrollerinde yer aldığı TRT1'in yeni dizisi 'Tek Yürek' takipçileri dizinin nerede çekildiğini merak ediyor. Bu yazımızda siz değerli ziyaretçilerimiz için 'Tek Yürek nerede çekiliyor, buz pisti nerede' gibi merak edilen soruları yanıtladık.

TEK YÜREK DİZİSİNİN ÇEKİLDİĞİ BUZ PİSTİ NEREDE?

Tek Yürek’in konusu Türkiye’de daha önce işlenmiş bir konu değil. Bu yüzden izleyiciler dizinin genel mekanı olan buz pistinin nerede olduğunu merak ediyorlar. Unutmadan belirtelim Tek Yürek’in yapımcılığını Degas Film üstleniyor. Dizinin senaryosu Meriç Demiray, Banu Tezcan ve Elif Asılkefeli’nin yer aldığı bir ekip tarafından yazılıyor. Yönetmeni ise Mehmet Ada Öztekin.

Mekân olarak buz pisti tercih edilse de bu sıcacık hikâye İstanbul Zeytinburnu’nda çekiliyor. Hikâyenin branş seçimi yönüyle orijinallik payı çok yüksek. Zeytinburnu’nda pek fazla umut bağlanmayan bir takım gence umut elinin uzatılması anlatılıyor hikâyede. Beklenmeyen bu destekle gelen başarı tam da örneklik.
Buz pistine gelenlere rahatsızlık veren sokaklarda yatan bir grup genci belediye başkanı topluma kazandırmak için buz hokeyi takımı kuruyor ve bu takım büyük takımları eleyerek Avrupa Şampiyonu oluyor. Bu özel hikâye bakalım ekranlara nasıl yansıyacak! 

SİLİVRİ KAPI BUZ PİSTİ

Tek Yürek’te bir işte dikiş tutturamamış Zeytinburnu gençlerinin adım adım başarılarını göreceğiz. Herkesin aklına futbol, basketbol, güreş vb. sporlar gelebilir. Ama bu gençler buz hokeyinde başarılı oluyorlar. Böyle bir konu seçmek orijinal olması noktasında oldukça dikkat çekici. Ancak Trt izleyici potansiyelini düşünürsek buz hokeyini ilk defa görecek seyirci kitlesi televizyonun karşısında oturuyor olabilir. Bu da izlenirlikte sıkıntı oluşturabilir. Maalesef reyting canavarı bu kadar radikal konulara müsaade etmiyor. Aslında bir çözüm var. Toplumumuza uzak bu konu karakter hikayeleri ile aşılabilir. Bunun için de gençlerin beğenerek takip ettiği Hilmi Cem ve Anıl’ın seçilmesi doğru bir tercih. Çünkü bu ikiliye seyirci sporcu özelliği ile de alışmış durumda. 

Bu arada Tek Yürek’te pist olarak Silivrikapı Buz Pistinin kullanıldığı söyleniyor. Çekimlerin yapıldı bu pist Fatih’e bağlı.
Tek Yürek mekan olarak bir tarafı ile Zeytinburnu’na bir tarafıyla da Fatih’e dayanan Trt 1 dizisi. 

12-02-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler