Tepkiler üzerine Haluk Levent yurtdışına yerleşme konusunda kararını verdi

Tepkiler üzerine Haluk Levent yurtdışına yerleşme konusunda kararını verdi
Yaptığı yardımlarla 7’den 77’ye herkesin sevgilisi olan AHBAP derneği başkanı ve şarkıcı Haluk Levent, yurt dışına yerleşeceğine ilişkin söylentilere açıklık getirdi.

AHBAP Derneği başkanı Haluk Levent, birkaç ay önce yurt dışına yerleşeceğini söyleyerek hayranlarını üzmüştü. Sosyal medyada yoğunlaşan tepkiler üzerine ünlü sanatçı kararını verdi. Hayranları Haluk Levent’in yurt dışına yerleşip yerleşmeyeceğini merak ediyor. Gelen tepkiler üzerine sanatçının verdiği karar haberimizde. Şimdi detaylar

Tepkiler üzerine Haluk Levent yurtdışına yerleşme konusunda kararını verdi

Yaptığı yardımlarla 7’den 77’ye herkesin sevgilisi olan AHBAP derneği başkanı ve şarkıcı Haluk Levent, yurt dışına yerleşeceğine ilişkin söylentilere açıklık getirdi. Geçen yıl kaybettiğimiz ünlü türkücü Dilber Ay’ın hayatının anlatıldığı filmin galasına katılan Haluk Levent, konuyla ilgili sorulan sorulara net bir cevap verdi. 4 Şubat’ta yapılan Gala’da gözlerin çevrildiği ünlü sanatçının yaptığı açıklamayı aynen veriyoruz. “İlk kez açıklıyorum. Bir müzikal yolculuk için 2-3 ay yurt dışına gidecektim. Sonra dönecektim. Ama o kadar spekülasyon oldu, ülkeyi terk ediyor denildi. Ama şimdi burada söylüyorum hiçbir yere gitmiyorum. Müzikal çalışma için belki arkadaşlarım gelecek İstanbul’a. Darmadağın haberler var. Hiçbir yere gitmiyorum”

Ünlü sanatçı ayrıca spekülasyonları önlemek için Twitter hesabını dernek üyelerine devrettiğini, sosyal medyayı da kullanmayacağını duyurdu.

Aslında neler oldu?

Yurt dışına yerleşeceği ve bir daha ülkeye dönmeyeceği iddia edilen Haluk Levent’in 'Hiçbir yere gitmiyorum' ifadelerini kullandığı açıklaması özellikle hayranlarını sevince boğdu. Çünkü ünlü sanatçı geçtiğimiz aylarda bir açıklama yaparak AHBAP Derneği başkanlığını bırakacağını ve müzik çalışmaları için yurt dışına yerleşeceğini açıklamıştı. Kişisel sosya medya hesabından paylaşım yapan Haluk Levent, 2021 yılının ağustos ayında hayranlarını üzen şu açıklamayı yapmıştı: "Gelecek yılın 26 Kasım günü görevi yeni arkadaşlarımızdan birisine devredip yurtdışına yerleşiyorum. Ahbap üyeliğim devam edecek. Ahbap’ta 6 yıl dolmuş olacak. Artık müzik yapmak ve kendime zaman ayırmak istiyorum. Yani 1,5 yıl daha katlanacaksınız bana"

Haluk Levent Kimdir?

1968 Adana doğumlu Levent, birkaç üniversite eğitim görse de hiçbirini bitiremedi. Ticaretle uğraşan Haluk Levent, iflas edince kendini yollara verdi. Dolaştığı şehirlerde söylediği şarkılarını "Yollarda" adıyla albümleştiren Haluk Levent, kazandığı paralarla muhtaç insanların yardımına koştu. 1992 yılında İstanbul'a gelen Levent, ilk albümü olan Yollarda albümüyle Anadolu rock müziğinin ortaya çıkmasını sağladı. İkinci albümü “Bir Gece Vakti” ile satış rekorları kıran Haluk Levent, ticari bir dava yüzünden 9 ay cezaevinde kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra Aktivist olan Haluk Levent protestolarıyla ünlendi. 15 yıl içinde her gün iki konser veren, bir günde 11 saat aralıksız konser veren Haluk Levent, Türkiye’de en çok konser veren sanatçı unvanını kazandı. Konserlerden elde ettiği paralarla insanların yardımına koştuğu AHBAP Derneğini kurdu. "Ahbap" adlı dernek, öğrencilere burs, medikal cihaz ve ilaç temini, çeşitli yardım, etkinlik, kan ve kök hücre kampanyası ve eğitim faaliyeti düzenlemektedir.

06-02-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar