TRT Spor 2 yayın hayatına başlıyor!

TRT Spor 2 yayın hayatına başlıyor!
Sporseverler için yeni bir ekran oluşturan TRT, yeni bir kanalla seyirci karşısına çıkıyor. TRT Spor 2 yayın hayatına başlıyor.

TRT'den sporseverler için yeni bir kanal müjdesi geldi. TRT Spor 2 yayın hayatına başlayacağı açıklandı. TRT Genel Müdürü İbrahim Eren TRT Spor 2'nin yayına başlayacağını duyurdu. İbrahim Eren, artık futbol haricindeki branşların da ekranlarda daha fazla yer bulacağını belirtti. Olimpiyat yayınlarının da TRT Spor 2'de yayınlanacağı öğrenildi.

'İlkeli bir spor yayıncılığı yapılacak'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre spor alanında heyecan ve tecrübeyi birleştirip en iyi yayını yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Eren, "Hem takımında ilk kez forma giyen genç bir oyuncunun heyecanına hem de kulübüne yıllarca hizmet vermiş bir kaptanın deneyimine sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Kurumumuz, kamu yayıncısı olma bilinciyle ve öncü olma misyonuyla spora hep büyük önem verdi. Rekabet duygusunu kaybetmeden, etik kurallar içerisinde kalarak ilkeli bir spor yayıncılığı yaptı. Magazin boyutundan çok, bir aktivite olarak sporun ta kendisi ile ilgilendi. Yüksek sesli tartışmalara teşne olmak yerine, kamuya yararı olan sportif etkinlikleri ekranlara taşıdı. Bugün de bu çizgide devam ediyoruz" dedi.

TRT Spor 2'de sporun her rengi olacak

TRT Spor 2'de, atletizm, yüzme, güreş, tenis, eskrim, geleneksel spor dalları, okçuluk, masa tenisi, basketbol, buz hokeyi gibi birçok branştaki müsabakaları canlı ya da banttan ama mutlaka izleyiciyle buluşturulacağını söyleyen İbrahim Eren, engelli (paralimpik) sporcuların da faaliyetlerini yakından takip edeceklerini ifade etti. Gençlik  ve Spor Bakanlığı'yla ortak ve titiz çalışmalar yaptıklarını belirten Eren, "Sporun her rengini görebileceğimiz bir kanalı halkımız ile buluşturuyoruz" diye konuştu.

Her yaştan vatandaşa hitap edecek

Toplumdaki spor kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, sporun yaygınlaştırılması için bir kanala ihtiyaç duyduklarını belirtti. Eren, TRT Spor 2'nin her yaştan vatandaşa hitap edeceğini söyledi. Eren, "'Sporun her rengi' sloganıyla test yayınına başlayan TRT Spor2 kanalı, tüm spor camiasına ve yayıncılık sektörüne hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Şimdilik sadece Türksatta yayın yapacağı bilenen TRT'nin TRT Spor'dan sonraki ikinci spor kanalı TRT Spor 2'nin frekans bilgileri ise şöyle;

TRT Spor 2 frekans bilgileri

Uydu: Türksat 4A 42'

Frekans: 11958

Symbol Oranı: 27.500

FEC: 5/6

Polarizasyon: Vertical (Dikey)

26-09-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar