TRT’nin Yeni Dizisi Dünya Hali’nin Yayın Tarihi Belli Oldu

TRT’nin Yeni Dizisi Dünya Hali’nin Yayın Tarihi Belli Oldu
TRT 1 yeni dizisi Dünya Hali’nin yayın tarihini açıkladı. Komedi tarzında ele alınan ve seyircinin merakla beklediği dizi 28 Temmuz’da ilk bölümüyle ekrana gelecek.

Yeni yayın dönemi hızla yaklaşırken kanallar ve yapım şirketleri yeni yapımlarını bir bir seyirciye tanıtmaya başladılar. Eylül yayın dönemi tam anlamıyla kıran kırana bir rekabete sahne olmaya hazırlanırken birçok dizi ilk kez ekrana gelecek. Bu dizilerin yanı sıra geçtiğimiz sezonlarda ekrana gelen dizilerde bu rekabetin içinde olacak ve kıran kırana bir mücadele sergilenecek. Yeni dizileriyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan kanallardan biride TRT 1. Geçtiğimiz sezonlarda pek çok dizisiyle reyting rekorları kıran ve seyircinin en çok seyrettiği kanallardan olan TRT 1’de tanıtımları yayınlanan yeni dizi Dünya Hali seyirci tarafından merakla bekleniyor. Absürd komedi tarzında ele alınan dizi daha şimdiden heyecanla beklenirken dizinin yayın tarihide belli oldu. Yayın hayatına diğer dizilerden önce başlayacak olan Dünya Hali’nin yayın tarihi olarak 28 Temmuz Çarşamba akşamı belirlendi.

Dünya Hali Başlıyor

TRT 1 ekranlarında yeni bir dizi başlıyor. Oyuncu kadrosunda Caner Şahin, Pelin Abay, Tolga Tekin, Ozan Çelik, Selin Hasar Ayfer Tokatlı ve Şehsuvar Aktaş gibi oyuncuların yer aldığı dizi Neden Film tarafından hazırlanıyor. Kendine has komedi tarzıyla ekrana gelecek dizinin yönetmen koltuğunda Osman Nail Doğan ve Murad Zaloğlu oturuyor. Senaryosunu da Osman Nail Doğan’ın kaleme aldığı dizinin erken başlamasının sebebi diziyi seyirciye tanıtarak eylül için reytinglerde bir adımda olsa öne geçebilmek olduğu düşünülüyor. Dünya Hali TRT’nin şu ana kadar hazırladığı komedi dizilerinin bir benzeri olarak absürd komedi tarzını işliyor.

Dünya Hali’nin Konusu Ne

Neden Film tarafından hazırlanan ve 28 Temmuz Çarşamba akşamı ilk bölümüyle ekrana gelecek Dünya Hali dizisi, dedesinin değerleriyle büyüyün Sinan’ın hikayesini anlatıyor. Sinan dürüst, ahlaklı, vicdanlı bir gençtir. Ancak aradığı aşkı henüz bulamamıştır. Sinan’ın dedesi ölüm döşeğindeyken ona ilginç bir vasiyette bulunmuştur. Vasiyete göre Sinan belirlenen üç şarta uyan kızı bulup evlenmelidir. Erken kalksın, eskinin kıymetini bilsin ve bir de bal porsuğuna benzesin yeter. Sinan dedesinin vasiyetini yerine getirmek için yola çıkarken kendisini komik bir maceranın içinde bulacaktır. Bu macerada ona en yakın arkadaşı Azim, patronu Güven, ailesi, yakın çevresi ve dedesinin cami arkadaşı Burhan, Namık ve Talat amcalar eşlik etmektedir. Dünya Hali ilk bölümüyle 28 Temmuz akşamı saat 20.00’da TRT 1’de seyirciyle buluşacak.

21-07-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar