Türkiye - İzlanda (canlı izle)

Türkiye - İzlanda (canlı izle)
Türkiye, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda İzlanda ile karşı karşıya geliyor. Türkiye - İzlanda maçını canlı izle.

Türkiye, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki 9. maçına çıkıyor. Türkiye'nin bu önemli maçtaki rakibi, Kuzey ekibi İzlanda olacak. Millilerimiz bu maçta alacağı skora göre, elemelerin bitimine 1 maç kala 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılım hakkı elde edebilir. İzlanda ise sönük 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası umutlarına devam ettirmek adına Türkiye'yi mağlup etmek zorunda. Türkiye - İzlanda maçının canlı yayınını canlitv.com adresinde izleyebileceksiniz. Türkiye - İzlanda maçını canlı izle.

Türkiye ile İzlanda arasındaki geçmiş karşılaşmalar

Türkiye ile İzlanda'nın ilk karşılaşması 1990 Dünya Kupası Elemeleri'ne kadar uzanıyor. O maçtan bu yana oynanan maçlarda İzlanda'nın çarpıcı üstünlüğü dikkat çekiyor. 1988 yılında Beşiktaş İnönü Stadı'nda oynanan ilk maç 1-1 sona ermiştir. 1 yıl sonra oynanan 2. maçı İzlanda 2-1 kazanmıştır. Taraflar bu kez 1991 yılında bir hazırlık maçında karşılaşmış ve 5-0'lık farkla kazanan taraf yine İzlanda olmuştur. Türkiye, İzlanda karşısındaki ilk galibiyetini 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri kapsamında 1994 yılında oynanan grup maçında 5-1 ile almıştır. Ertesi yılki ikinci maç 0-0 sona ermiştir. İki takımın bir sonraki karşılaşması için 9 yıl beklemesi gerekmiştir. İlginç bir şekilde Türkiye ile İzlanda, son 3 eleme grubunda aynı gruba düşmüştür. 2014 yılında oynanan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını 3-0 ile İzlanda kazandı. Aynı grupta oynanan ikinci maçı Türkiye kazanarak Avrupa Şampiyonası bileti kazanmıştır. 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde oynanan maçları 2-0 ve 3-0 ile İzlanda kazanmıştır. Bu elemelerde oynanan ilk maçı da aynı şekilde 2-1 ile İzlanda kazanmıştı.

Gruptaki son durum ne?

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde 8 maç geride kaldı. Peki bu 8 maç sonundan Türkiye'nin bulunduğu H Grubu'nda nasıl bir tablo oluştu. İşte 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda oluşan puan durumuna bir göz atalım.

Türkiye aldığı 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda topladığı 19 puanla, grup lideri konumunda bulunuyor. Türkiye ile aynı puana sahip olan Fransa ise ikinci sırada yer alıyor. Bu iki takımı 15 puanlı İzlanda takip ediyor. Bu üç takımın son iki maça girilmişken gruptan çıkma şansı bulunuyor. Türkiye ve Fransa, gruptan çıkmaya bir adım daha yakın. Formalite maçlarına çıkacak olan Arnavutluk, Andorra ve Moldova son 3 sırada bulunuyor.

14-11-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar