Tv 8 Programında Depremzedeler İçin Rekor Bağış Geldi!

Tv 8 Programında Depremzedeler İçin Rekor Bağış Geldi!
Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin ardından Türkiye depremzedeler için yardıma koştu. Tv 8 ekranlarında yayınlanan yardım programı ise gönüllere taht kurdu. İşte detaylar!

Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Elazığ merkez olmak üzere çevre illerde hissedilen ve büyüklüğü 6.8 olarak açıklanan deprem bir anda hayatımıza yeniden deprem olgusunu soktu. Bizde unutmaya çalıştığımız ama aslında unutmak yerine tedbir almamız gereken deprem gerçeğiyle yeniden bir kez daha acı bir şekilde yüzleştik. Ne yazık ki son açıklamalar 39 vatandaşımızın öldüğü şeklinde. Deprem olduğundan beri ülke olarak zor zamanlarda gösterdiğimiz birlik ve beraberlik ruhunu yeniden hatırladık ve zor günler geçiren kardeşlerimizle dayanışma içine girdik. Bu çok çeşitli şekillerde oldu. Kimi ayni yardımda bulunurken kimi giyecek ve çadır battaniye gibi temel ihtiyaçlarla yardım elini uzattı, kimi de dualarıyla depremzedelerin yanında yer aldı. Televizyon kanalları da ellerinden geldiği kadar bu yardımlara katkıda bulunmaya çalıştılar. Bu kanalların başında Tv 8 geldi ve kanal Acun Ilıcalı’nın sunuculuğunu üstlendiği yardım programıyla gönüllere taht kurdu. İşte detaylar!

TV 8’den Depremzedeler İçin Program!

Tv 8 Elazığ’da meydana gelen deprem dolayısıyla yardım programı hazırladı. Sunuculuğunu aynı zamanda kanalın sahibi de olan Acun Ilıcalı’nın yaptığı program da deprem bölgesinde zor durumda olan vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı. Bütün gece süren program sırasında yüzlerce kişi AFAD tarafından verilen hesap numaralarına ellerinden geldiği kadar yardımda bulundular. Programa bağlanan kimi vatandaşlar ise duygu ve düşüncelerini dile getirerek depremden etkilenen insanlar için bağışlarda bulundular. Program sırasında Acun Ilıcalı’nın azmi ve isteği takdir topladı ve Tv 8’de bu programla tüm izleyicilerin gönlünde taht kurdu.

TV 8‘in Yardım Programında Ne Kadar Yardım Toplandı?

Geçtiğimiz akşam Tv 8 ekranlarında Acun Ilıcalı’nın sunduğu depremzedeler için hazırlanan programda tüm Türkiye depremden zarar görenlerin yardımına koştu ve ellerinden gelen yardımı yaptı. Bütün gece süren program sonunda depremzedeler için 51 Milyon Liradan fazla para yardımı yapıldı. 2 milyon 150 binden fazla SMS atılan programda telefonla yapılan yardımlarla birlikte toplam 51 Milyon liranın üstünde yardım toplandı. Acun Ilıcalı toplanan bu yardıma o gün TV 8’de yayınlanan reklam gelirlerinin de ekleneceğini açıkladı. Böylece yardımın miktarının 60 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Programa yardımda bulunanlar arasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da yer aldı.

27-01-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar