Üç Kız Kardeş’in Somer’i ‘Berker Güven İle Oyunculuk Kampı’nı Haziran Ayında Açıyor!

Üç Kız Kardeş’in Somer’i ‘Berker Güven İle Oyunculuk Kampı’nı Haziran Ayında Açıyor!
Türkiye’nin sevilen yazarlarından İclal Aydın’ın aynı adlı eserinden uyarlanmış ‘Üç Kız Kardeş’in Somer’i Berker Güven oyunculuk deneyimlerini aktaracağı bir kamp açıyor…

Kanal D ekranlarının bu sezona damgasını vuran, Türkiye’nin en iyi kadın yazarlarından İclal Aydın’ın bir romanından uyarlanma ‘Üç Kız Kardeş’ dizisi her bölümüyle izleyiciyi ekranlara kitlemeyi başarıyor. Süreç Film imzalı Üç Kız Kardeş’in yönetmen koltuğunda Eda Teksöz’ün oturduğu, senaryosunu Nilüfer Özçelik ve Sevgi Yılmaz’ın kaleme aldığı dram ve romantik türündeki dizinin başrollerinde İclal Aydın, Reha, Özgü Kaya, Almila Ada, Melisa Berberğlu ve Berker Güven yer alıyor. Berker Güven dizideki rolüyle ve oyunculuğuyla adından söz ettirirken, şimdide bu başarılı oyunculuğunu, yeni oyuncu adaylarına aktarmak için oyunculuk okulu açıyor. Berker Güven kimdir? Merak edilirken, İşte, Berker Güven hakkında ve oyunculuk okulu ile ilgili detaylar…

 
‘Berker Güven İle Oyunculuk Kampı’ – Haziran’da Açılıyor!

Başarılı ve genç oyuncu Berker Güven, sosyal medya hesabından duyurduğu bir oyunculuk okulu açıyor. ‘Berker Güven İle Oyunculuk Kampı’ adında açtığı eğitim atölyesi için Haziran’da açılacağı bildirisinde bulundu.

27 yaşındaki oyuncu Berker Güven, Bilgi Üniversitesi Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Ve bu bölümünü birincilikle bitirdi. Şimdi de genç oyuncu adaylarına meslekteki tecrübe ve deneyimlerini aktarmak istiyor.

 

Başarılı oyuncu, birçok oyunculuk eğitimi aldı. Aldığı bütün eğitimleri rollerine yansıttı. Haziran ayında başlayacak atölyede, ‘’sahne öncesi rahatlama egzersizleri’’, birçok ‘’oyunculuk tekniği’’, ‘’sahne içi konsantrasyon ve anda kalma’’, ‘’sahne çalışmaları’’, ‘’karaktere hazırlanma yöntemleri’’ gibi eğitim ve çalışmayı paylaşmaya hazırlanıyor. Oyunculuk Kampı programıyla ilgili detayları öğrenmek için ise iletişim adreslerini veriyor. Sizlerde katılmak isterseniz bu adres ve telefondan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Kampa katılacak genç yetenekleri ve oyunculuk adaylarını güzel bir sürpriz bekliyor. Bu adaylar, Berker Güven ile birebir çalışabilecek ve Berker Güven’in oyunculuğunda da kullanmakta olduğu tüm teknikleri deneyimleme fırsatı bulacaklar.

 

Berker Güven’den Oyunculuk Açıklamaları

2022 yılı ile başladığı yeni dizisi ‘Üç Kız Kardeşler’in Somer’ini canlandıran oyuncu, daha öncede birçok dizide oynadığı rolleri başarı ile gerçekleştirmişti. Güven, gazetecilerin mikrofon uzattığı bir gün oyunculuk ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

 

Kanal D’de yayınlanan Zalim İstanbul adlı dizide tekerlekli sandalyedeki engelli bir karakter olan ‘Nedim’i canlandıran oyuncu, bu rolün hayatının en zor rolü  olduğunu söyleyerek, ‘’Zor rolleri seviyorum, özellikle böyle roller seçiyorum’’ açıklamasında bulunmuştu.

 

Güven oyunculuk eğitimi vermek istediğini röportajın birinde şu sözlerle aktarmıştı; ‘’Ben metod oyuncusuyum, karaktere belli bir metod üzerinden hazırlanırım, o karakterle bir süre vakit geçiririm. Aynı zamanda Oyunculuk dersi veriyorum, genç oyuncu adaylarına özel durumlu karakterlere nasıl çalışılır eğitimi vermek istiyorum’’

 

Üç Kız Kardeş Dizisinin Somer’i Kimdir?

Çekimleri Ayvalık’ta süren ‘Üç Kız Kardeş’ dizisi, birbirine çok bağlı Türkan, Dönüş ve Derya isimli kız kardeşlerin hikayesini anlatıyor. Anne ve Babalarıyla yaşayan birbirlerine bağlı ailenin kızları Türkan bir gün Somer adında varlıklı bir ailenin oğluyla evlenir. Somer, Rüçhan ve Özer’in biricik oğullarıdır. Yurtdışında okurken Mine diye bir kızla tanışır. Ailesinin tüm engellemelerine rağmen onu bırakmak istemez ve Türkan’la evlenmeye, maddi korkuları sebebiyle mecbur kalır. Fakat, Türkan’a bir eş olmayacağına dair söz vermiştir. Daha sonrasında ise, Somer gün geçtikçe Türkan’ın iyiliklerine kayıtsız kalamayarak ona aşık olmaya başlar. 

 

En İyi Dizi Çifti Oldular

Üç Kız Kardeş dizisinde, Özgü Kaya (Türkan) ve Berker Güven (Somer) çifti dizideki uyumlarıyla büyük beğeni topluyor. Birbirlerine çok yakıştırılan çift sosyal medyadaki takipçilerinden büyük ilgi görüyor. En iyi dizi çiftlerinden biri olarak dizilerine devam ediyorlar.

 

 

Berker Güven Kimdir? Berker Güven Nereli, Kaç Yaşında? Boyu Kaç?

Nereli: İzmir

Yaşı: 7 Eylül 1994

Burcu: Başak

Boyu: 1.80

 

Berker Güven, 7 Eylül 1994 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Liseyi, Özel Işıkkent Anadolu Lisesi’nde bitirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nden 1. lik ile mezun oldu.  

 

İlk oyunculuk deneyimine Tiyatro sahnesinde başlamıştır. Berker Güven ‘Yen’ isimli tiyatro oyununda yardımcı erkek oyuncu olarak yer almıştır ve bu rol ona ödül kazandırmıştır.

 

İlk film kariyerine 2017 yılında gösterime giren Babam filmiyle adım attı. Usta oyuncular Melisa Şenolsun ve Çetin Tekindor ile başrolde yer almıştır. Yine aynı yıllarda Kanal D de ekranlara gelen ‘Vatanım Sensin’ dizisinde Aleksi karakterine hayat verdi.

 

Oyuncu ödüle layık görüldü. 22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde ‘Yen’ adlı tiyatro oyunundaki performansıyla ‘Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü’nü almıştır. Türkiye - Azerbaycan Kardeşlik Ödülleri’nde ‘Yılın En İyi Drama Oyuncusu’ Ödülü’ne layık görüldü.

 

Pandemi döneminde ‘Bana Göre TV’ youtube kanalında ‘Berker Güvenle Hoş Bi Sohbet’ programı yapıp tüm elde edilen gelirlerini ‘Haluk Levent’in öncülüğündeki ‘Ahbap’ derneğine bağışlamıştır. Bunun gibi birçok sosyal yardım projelerinde yer aldı.

 

Berker Güven Oynadığı Diziler ve Filmler

2017 – Babam (Arif Tunalı) (Film)

2017 – Vatanım Sensin (Aleksi)

2019 – Zalim İstanbul (Nedim Karaçay)

2020 – Alev Alev (İskender Kayabeyli)

2022 – Üç Kız Kardeş (Somer)

 

13-04-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar