Ünlü Filmin Çekildiği Yer Orman Yangınında Küle Döndü

Ünlü Filmin Çekildiği Yer Orman Yangınında Küle Döndü
Bir zamanların en eğlenceli ve sevilen filmlerinden biri olan Mandıra Filozofu’nun çekildiği yer olan Çökertme Koyu yangına teslim oldu ve küle döndü.

Ülkemizi saran ve halen bazıları devam eden orman yangınları ne yazık ki ülke olarak hepimizin ciğerlerini yaktı. Yangınlarda bazı vatandaşların da hayatını kaybetmesi ayrı bir acı olarak yüreğimize düşerken hayatını kaybeden nice hayvanlar da tarifsiz acı bıraktı. Yanan ormanlarla birlikte ne yazık ki bazı değerlerde yandı ve geride sadece anıları kaldı. Bir zamanlar filmlere mekan olan nice yerler ne yazık ki bu yangınlarda küle döndü. Bu yerlerden biri de sevilen ve gişe rekorları kıran filmlerden biri olan Mandıra Filozofu adlı filmin çekildiği Çökertme Koyu’nda mekan oldu. Muğla’nın Milas İlçesi Çökertme Koyu’nda yer alan ve Mandıra Filozofu’nun çekimlerinin yapıldığı ana mekan olan ev ve çevresine yazık ki bu yangından büyük oranda etkilendi ve adeta yanarak küle döndü. Bu haberin duyulması üzerine filmin oyuncuları ve yapımcısı üzüntülerini dile getirdi.

Mandıra Filozofu’nun Cenneti Yandı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte başlayan ve büyük ve telafisi imkansız zararlara neden olan orman yangınları çok beğenilen ve seyircinin tebessüm ve keyifle seyrettiği bir film olan Mandıra Filozofu’nun çekim mekanını da küle çevirdi. Muğla’nın Milas İlçesi Çökertme Koyu’nda bunan ve filmin çekiminin ardından adeta bir şöhret patlamasına uğrayan ve binlerce turistin gezip resimler çektirdiği evlerin bulunduğu alanda yandı. 2013 yılında çekilen Mandıra filozofu filminde Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin ve Ayda Aksel başrol oynamışlardı. Filmin yapımcılığını ise Birol Güven yapmıştı. Yangında büyük oranda çevresindeki ağaçların ve yeşilliklerin yanmasıyla adeta küle dönen alan görenlerinde içini burktu.

Oyuncular Üzüntülerini Dile Getirdi

2013 yılında çekilen Mandıra Filozofu doğada yaşayan ve buraların satılarak otel ya da başka yerlere dönüşmesini istemeyen bir kişinin buraları otel yapmak isteyen bir işadamını ikna etme çabasını ve bu sırada da bölgede bulunan doğal ve tabi güzelliklerin tanıtılmasını anlatıyor. Pek çok kez televizyonda da yayınlanan filmi seyircide beğenerek izlemişti. Filmin mekanının yanması sebebiyle sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Arda Esen üzüntülerini dile getirdi. Arda Esen paylaşımında “hepimize geçmiş olsun. Mandıra Filozofu Filmine ev sahipliği yapan eşsiz güzellikteki Çökertme Koyu artık bir kül yığını. Cennetti, cehenneme döndü maalesef. Kelimeler kifayetsiz. Arayan soran tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Filmin yapımcısı Birol Güven’de yaptığı paylaşımda “Mandıra Filozofu’nun kulübesi maalesef artık bu halde” ifadelerini kullandı.

03-08-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar