Ünlü isimlerden aşı kampanyasına videolu destek

Ünlü isimlerden aşı kampanyasına videolu destek
Covid-19 salgınını önlemek için aşı kampanyaları yapılmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı ünlü isimlerden de yardım aldı. Ünlü isimlerden aşı kampanyasına videolu destek geldi.

Dünyayı etkisi altına alan ve birçok insanın ölümüne neden olan Covid-19 salgınından korunmanın en önemli yolu aşı olmak. Birçok ülkede uygulanan aşılar Türkiye'de de uygulanıyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de aşı karşıtlarıyla mücadele etmek ve toplumdaki aşılanma oranını arttırmak için aşı kampanyaları yapmaya başladı. Ezgi Mola, Haluk Bilginer, Şener Şen ve Dr. Mehmet Öz'den de yardım alan bakanlık bu isimlerin videolu mesajlarını paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ünlü isimlerin yer aldığı videolu mesajları sosyal medya hesabından paylaştı.

Şener Şen'den aşı çağrısı

Koronavirüs salgınıyla mücadele en önemli silah olan aşı yaygınlaşmaya başladı. Vatandaşları aşı olmaya ikna etmek için Sağlık Bakanlığı ünlü isimlerden de yardım alıyor. Ünlü oyuncu Şener Şen bir video çekti ve şunları söyledi; "Sinemalard, konserlerde, tiyatrolarda yeniden buluşmamız için ve normal hayatımıza dönmemiz için siz de mutlaka aşınızı yaptırın."

Ezgi Mola: Filmin sonunu değiştirmek bizim elimizde

Covid-19 salgını birçok ülkede milyonlarca insanın ölümüne neden oldu. Geliştirilen aşılar sayesinde hastalıkla mücadele edilebiliyor. TRT1'de yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinin Safiyes'i Ezgi Mola da aşı çağrısı yapan ünlüler arasında. Ezgi Mola çektiği videoda, "Bu kadarı ancak filmlerde olur dediğimiz birçok şeyi pandemi döneminde yaşadık. Ancak filmin sonunu değiştirmek bizim elimizde. Aşımızı olalım, hayatımıza kaldığımız yerden sağlıkla devam edelim" dedi.

Haluk Bilginer aşı kampanyasına katıldı

Bir video çekerek Sağlık Bakanlığı kampanyasına destek veren isimler arasında dünyaca ünlü oyuncu Haluk Bilginer de vardı. Haluk Bilginer de aşı çağrısı yaptı. Bilginer, "Bilimin gösterdiği yolun sonu sanata çıkacak. Aşıyla pandemi son bulacak. Perdelerimiz yeniden açılacak. O gün alkışlar bize değil hepimizin sağlığını koruyarak aşı olanlara" şeklinde konuştu.

Mehmet Öz: Mutlaka aşı olalım

Ünlü doktor Mehmet Öz de aşı çağrısı yaptı. Mehmet Öz çağrısında, "Bilim insanları ve sağlık çalışanları üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Şimdi sıra sizde. Pandeminin sonunu getirmek ve geleceğe sağlıklı bakmak için mutlaka aşı olalım" ifadelerini kullandı.

23-06-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar