Ünlü Oyuncu Kakim Karşısına Çıkıyor!

Ünlü Oyuncu Kakim Karşısına Çıkıyor!
Ünlü oyuncu Deniz Çakır geçtiğimiz aylarda yaşanan bir olaydan dolayı hakkında düzenlenen iddianameden dolayı Hakim karşısına çıkacak. Detaylar Haberimizde!

Ünlü oyuncu Deniz Çakır'ın Beşiktaş'taki bir kafede başörtülü kadın müşterilere hakaret ettiği iddiasıyla, hakkında açılan davada hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıla kadar hapsi istenen ünlü, 8 Ekim'de hakim karşısına çıkacak.

Deniz Çakır Hakim Karşısında!

Ünlü oyuncu Deniz Çakır hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. İddianamenin kabulüne karar veren İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 8 Ekim'de görülmesini kararlaştırdı. Mahkeme ayrıca ilk duruşma için sanık Deniz Çakır ile müştekiler Ayşegül Yeşil, Emine Feyza Mazı, Vecibe Karadeniz ve Zeynep Yılmaz'a duruşma gününün bildirildiği davetiye çıkarılmasına hükmetti. 

Neler Olmuştu?

Ünlü oyuncu Deniz Çakır, Beşiktaş'taki bir kafede başörtülü kadınlara hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Çakır hakkında "mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı hakaret" suçu kapsamında kaldığı gerekçesiyle "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" suçlarından takipsizlik kararı verilmişti. Takipsizlik kararına yapılan itirazın ardından başsavcılıkça derinleştirilen soruşturma kapsamında Çakır hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı. 

Deniz Çakır Kimdir?

Deniz Çakır, 31 Aralık 1981 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ayrancı Süper Lisesi'nde okudu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Bu dönemde sık-sık tiyatro oyunlarına giden Çakır, bir gün yine bir oyunda Zeynep Eronat'ın performansından çok etkilendi ve böyle oyuncu olmaya karar verdi. Kendisine bu dönemde hocalık etmiş isimlerden biri de Cihan Ünal'dır. Küçükken taklit yapmayı sevdiği ve en çok Emel Sayın'ı taklit eden Çakır,mezun olduktan sonra İstanbul'a yerleşme kararı aldı. Birol Güven yeni dizisi Kadın İsterse için en sonunda Deniz Çakır'da karar kılmış ve oyuncu, yardımcı fakat önemli bir rol olan Alev rolüyle ilk televizyon deneyimini yapmıştır. Dizinin reytinglerinin iyi olması sayesinde önce Star TV'de daha sonra Show Tv'deki yayınıyla dikkat topladı. Deniz Çakır en büyük çıkışını Reşat Nuri Güntekin'in Aynı adlı romanından günümüze uyarlanan'' Yaprak Dökümü'' dizisiyle yaptı. Dizi sayesinde tecrübesi ve popülaritesi artan Deniz Çakır dizide en önemli karakterlerden biri olan Ferhunde rolüyle dikkatleri çekmeyi başardı. Eylül 2011 tarihinde başlayan İffet adlı dizide yer aldı. Daha Sonra 2013 yılı Ocak ayının ilk haftasında Şah Sultan rolüyle Muhteşem Yüzyıl dizisinin kadrosuna katıldı. Bir sezonluk performanstan sonra ayrıldı. Deniz Çakır, 2015'de yayın hayatına giren ve hala devam eden Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Meryem Çakırbeyli karakteriyle başrol oynadı ve daha sonra bu diziden ayrıld.

26-05-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar