Ünlü Oyuncu Tolgahan Sayışman’a Milyonluk Dava

Ünlü Oyuncu Tolgahan Sayışman’a Milyonluk Dava
Ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman’ın yapımcılığını üstlendiği Aynasız Filmi’nde Aynasız kelimesinin izinsiz kullandığı gerekçesiyle Gökay Kalaycıoğlu tarafından tazminat davası açıldı.

Film ve müzik dünyasında zaman zaman yaşanılan marka hakkı davalarına bir yenisi daha eklendi. Film ve dizi dünyasının ünlü isimlerinden biri olan ve son olarak yapımcılık yapmaya başlayan ve ilk filmi Aynasız için çalışmalar yürüten Tolgahan Sayışman’a şok bir tazminat davası açıldı. Pek çok dizide rol alan ünlü isim son olarak bir yapım şirketi kurarak sinema ve dizi dünyasında yer almaya başladı. İlk projesi olarak da Aynasız adlı film için çalışma başlattı ve filmin çekimleri de yapıldı. Ancak bu süreçten sonra işler bambaşka bir hal almaya başladı. İddiaya göre sunucu Gökay Kalaycıoğlu Aynasız isminin marka tescilini kendi adına yaptırdığı ve Tolgahan Sayışman’ın bunu filminde izinsiz kullandığı gerekçesiyle mahkemeye başvurarak ünlü isim hakkında tazminat davası açtı. Gökay Kalaycıoğlu 2020 yılında Aynasız isminin haklarını Türk patent Kurumundan aldığını belirterek Tolgahan Sayışman aleyhine 1 Milyon liralık tazminat davası açtı.

Yasal İşlem Başlatıldı

Gökay Kalaycıoğlu isim ve marka hakkını elinde bulundurduğunu iddia ettiği Aynasız ismini izinsiz kullandığı gerekçesiyle ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman aleyhine 1 milyon liralık tazminat davası açtı. Avukatı aracılığı ile yapılan açıklamada “sunucu Gökay Kalaycıoğlu Aynasız markasına 12.06.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu aracılığı ile 2020/61862 sayılı başvuru numarası ile marka tescil süreci başlatmıştı. Yasal prosedürlerin takibini ihmal eden ve çekimini tamamlayıp vizyona sokmaya hazırlanan Tolgahan Sayışman filminin ismini koyarken hiçbir kontrol yapmadığı için Aynasız markasının Gökay Kalaycıoğlu tarafından 12/06/2020 tarihinden itibaren on yıl süreyle 14/11/2020 tarihinde tescil edildiğini gözden kaçırdı” ifadelerini kullandı ve Tolgahan Sayışman aleyhine 1 Milyon liralık tazminat davası açmak için yasal süreci başlattı.

Gökay Kalaycıoğlu Kimdir?

Son olarak adını Tolgahan Sayışman’la olan Aynasız ismi hakkındaki tartışmaları ile duyuran ve bugüne kadar pek çok program ve gece sunan ünlü sunuculardan Gökay Kalaycıoğlu 26 Haziran 1983 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından üniversite öğrenimini tamamlayan Gökay Kalaycıoğlu daha sonra televizyonlarda habercilik ve sunuculuk yapmaya başlamıştır. Pek çok kanalda pek çok değişik program sunan Gökay Kalaycıoğlu, Kanal D, TGRT, Tv Net, Tv 8, 24 Tv ve 360 Tv’de görev yapmıştır.

20-01-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar