Ünlü Sanatçı Erol Uras Hayatını Kaybetti

Ünlü Sanatçı Erol Uras Hayatını Kaybetti
Türk Operasının en ünlü tenorlarından biri olan ve operanın gelişmesi ve sevilmesi için pek çok görev üstlenen sanatçı Erol Uras 85 yalında hayata veda etti.

Bugün magazin basını, sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında yayınlanan bir haber sanat dünyasını derin bir kedere sevk etti. Türk Operası’nın duayen isimlerinden biri olan ve bugüne kadar onlarca eserde rol alan usta sanatçı Erol Uras 85 yaşında hayata veda etti. Dün gece evinde hayatını kaybeden ünlü ismin ardından sanat ve özellikle opera dünyası büyük bir acı yaşadı. Türkiye’de operanın yerleşmesine ve sevilmesine büyük katkıları olan Erol Uras’ın kaybı sosyal medyada da geniş yer buldu. Ünlü operacının hayatını kaybetmesi dolayısıyla Kültür ve Turizm bakanlığı da bir paylaşımda bulundu ve başsağlığı dileklerini iletti.

Opera Dünyası Yasta

1936 yılında dünyaya gelen ve Türk Operasının en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen usta sanatçı Erol Uras dün gece evinde 85 yaşında hayata veda etti. Uzun yıllar boyunca operanın gelişip sevilmesi için çabalar harcayan ve pek çok eserde başrollerde yer alan Erol Uras’ın kaybı opera dünyasında derin bir üzüntüyle karşılanırken Kültür Bakanlığı’nda sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak ünlü sanatçının hayatını kaybetmesi dolayısıyla bir taziye mesajı yayınladı. Mesajda “opera tarihimizin en önemli tenorlarından Erol Uras’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Sanat camiamızın başı sağ olsun” ifadelerine yer verildi. Bizde ünlü tenor Erol Uras’a Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Erol Uras Kimdir?

85 yaşında hayata veda eden ünlü operası Erol Uras 1936 yılında Mersin’de dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından İstanbul Belediye Konservatuarında eğitimini tamamlamış ve ardından sahnelerde yer almaya başlamıştır. Hayatı boyunca pek çok eserde yer alan usta isim 30^dan fazla eserinde başrolünde yer almıştır. 47 yılı aşkın bir süre sanat hayatının içinde aktif olarak yer alan Erol Uras daha sonra emekli olmuştur. 1992 yılından itibaren İstanbul teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarında öğretim görevlisi olarak çalışan Uras Türk Opera tarihinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Usta isim 85 yaşında hayata veda ederken arkasında pek çok değerli isim yetiştirmiş ve operanın sevilmesinde çok büyük hizmetler üstlenmiştir.

13-04-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar