Usta oyuncu Ahmet Uz vefat etti!

Usta oyuncu Ahmet Uz vefat etti!
Ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Ahmet Uz vefat etti. Emektar sanatçı Ahmet Uz'un vefatı sanatçı dostlarını ve sevenlerini üzdü. Ahmet Uz'un vefat sebebi ne?

Sinema ve tiyatro dünyası bir değerini daha yitirdi. Emektar sanatçı Ahmet Uz 75 yaşında vefat etti. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ahmet Uz, yapımcılık ve seslendirme sanatçılığı da yapıyordu. Çok yönlü bir sanat insanı olan Ahmet Uz, bir süredir akciğerlerinde oluşan hastalıkla mücadele ediyordu. İBB Şehir Tiyatro'larında da görev yapan Ahmet Uz'un vefatı sanatçı dostları ve sevenlerini üzdü. Uz, 9 Kasım Pazartesi günü Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

İBB Şehir Tiyatroları sanatçısıydı

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Ahmet Uz'un vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayınladı. Mesajda, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçısı, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yapımcı Ahmet Uz’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Ahmet Uz'un ardından sanatçı dostları taziye mesajları paylaştı

Usta sanatçı Ahmet Uz'un ardından sanatçı dostları taziye mesajları paylaştı. Çok sayıda projede hem yapımcı hem de oyuncu ve seslendirmen olarak emeği olan Ahmet Uz için sosyal medyadan paylaşımlar yapıldı. Tiyatrocu Nedim Saban, "Ahmet Uz ustamızı Pazartesi öğle namazının ardından Şakirin Cami’nden uğurluyoruz. Sanat dünyasının başı sağolsun" dedi.

Oyuncu Cem Davran da Ahmet Uz'un ardından paylaşım yapanlardan biri oldu. Cem Davran, "Kırık Testi (Kleist) Necdet Yakın, Mete Sezer, Cem Davran, Ahmet Uz, Gülçin Akçay, Tuncer Sevi, Cemil Şahman, Alev Gürzap. Geçen şu fotoğrafa baktım, sadece Ahmet abiyle ben kalmışım dedim. Onu mizansen gereği durdurmaya çalışıyormuşum. Şimdi o da gitti. Güle güle abi. AhmetUz" ifadeleriyle Ahmet Uz'un da olduğu bir fotoğraf paylaştı.

Ahmet Uz Kimdir?

Oyuncu, yapımcı ve seslendirme sanatçısı olan Ahmet Uz, 22 Mart 1945 yılında Ankara'da doğdu. Uz, 1970 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Özel tiyatrolarda ve Devlet Tiyatrolarında da görev yapan Uz, 1977'de Şehir Tiyatrosu'n geçti. 100'ü aşkın oyunda rol alan Ahmet Uz, bazı sinema filmlerinde yapımcı olarak yer aldı.

Oyunculuk yaptığı projeler;

2016- Kehribar

2014 - İncir Reçeli 2

2013- Bir Aşk Hikayesi

2012- Acayip Hikâyeler

2009-2011- Unutulmaz

2007- Mahşer

2007- Peri Tozu

2006- Küçük Hanımefendinin Şoförü

2006- Küçük Hanımefendi

2005- Yeniden Çalıkuşu

2005- Zeytin Dalı

2004- Yadigar

2004- Yabancı Damat

2003- Şarkılar Seni Söyler

2003- Mühürlü Güller

2000- Zehirli Çiçek

1994- Cadı Ağacı

1996- Kara Melek

1983- Üç İstanbul

1982- Bir Yudum Mutluluk

1969- Erkek Fatma

08-11-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar