Usta oyuncu vefat etti!

Usta oyuncu vefat etti!
Televizyon ve sinema dünyasının sevilen isimlerinden olan usta oyuncu Umut Demirdelen, rahatsızlandığı için kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Televizyon ve sinema dünyasında birçok başarılı işe imza atan usta oyuncu Umut Demirdelen 67 yaşında vefat etti. Şehnaz Tango ve Üvey Baba dizileri ile gönüllerde yer eden usta oyuncusu Umut Demirdelen, kronik akciğer rahatsızlığıdan dolayı kaldırıldığı  hastanede vefat etti. Ünlü oyuncu Demirdelen akciğerindeki kronik hastalığının nüksetmesi ve kendisini zorlaması sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Demirdelen'le ilgili acı haberi Umut Demirdelen'in yakın arkadaşı tiyatro oyuncusu Nedim Saban verdi. Nedim Saban, "Uzun süredir akciğerindeki sorun ile mücadele ediyordu. Maalesef kaybettik. Çok üzgünüm. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

Umut Demirdelen koronavirüsten mi öldü?

Taksim Eğitim ve Araştırma hastanesinde yoğun bakıma alınan Umut Demirdelen sodyum değerlerindeki düşüş nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü oyuncuya burada 3 kez koronavirüs testi yapılmış ve 3 testtin de sonucu negatif çıkmıştı. Umut Demirdelen'in durumunun düzelmeye başladığı bilgisine ulaşılmıştı. Fakat daha sonra vücudundaki değerlerin tekrar bozulması sonucu, usta oyuncu ne yazık ki hayata veda etti. 67 yaşında vefat eden oyuncu ardından Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, bir mesaj yayınladı. Mesajda Kurt, “Devlet Tiyatroları emekli sanatçılarından Umut Demirdelen’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kıymetli sanatçı Umut Demirdelen’e  Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

Umut Demirdelen kimdir?

Ünlü oyuncu Umut Demirdelen, 18 Ocak 1953'te Ankara’da doğdu. Demirdelen, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. 2 sezon oynadığı Kurtlar Vadisi: Pusu dizisi ile genç nesil tarafından daha çok tanınırken,  Şehnaz Tango, Üvey Baba dizilerindeki oyunculuğu Demirdelen'in hatıralardan silinmeyen işleriydi. Demirdelen Ayrıca Tanrı Misafir, Şöhret Tutkusu, Karanlık Sular, İş, Nefes Alamıyorum, Mercan, Kolye, Bizim Sokaklar, Küçük Besleme, Yüzleşme, Derviş, Abdülhamit Düşerken, En Son Babalar Duyar, Kırık Ayna, Kadın İsterse, Çat Kapı, Sahte Prenses, Yaprak Dökümü, Yalancı Yarim, Zincir Bozan, Söz ve TRT 1'de yayınlanan Payitaht Abdülhamit dizilerinde rol almıştı. 1953 doğumlu Demirdelen 67 yaşında, 21 Nisan 2020’de hayatını kaybetti.

21-04-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar