Sermiyan Midyat Yapım Şirketine Dava Açtı

Sermiyan Midyat Yapım Şirketine Dava Açtı
Cellabi Filminde başrol oynayacak olan ünlü isim Sermiyan Midyat filmin bir türlü çekimlerinin başlamaması üzerine yapım şirketine dava açtı.

Ünlü oyuncu ve senarist Sermiyan Midyat uzun zamandır ekranlarda görünmüyor ya da sinema filmlerinde rol almıyor. Özellikle pandemi sebebiyle az sayıda filmin çekildiği sinema sektöründe çekilen filmlerde zor şartlar altında çekilirken ünlü isim Sermiyan Midyat Blackwell Productions tarafından çekilecek Cellabi filminde başrol oynamak için şirketle anlaşma yaptı. Mersin ve çevresinde çekilecek film için yapım şirketi gereken çalışmaları yaptı ve cast hazırlandı. Ancak ne yazık ki daha sonra filmin çekimi için zaman belirlenmedi ve çekim planı açıklanmadı. Bunun üzerine film için anlaşma yapan isimler beklemeye geçti. Ancak aradan geçen zamanın ardından yapım şirketi Blackwell Productions’tan ses çıkmadı. Ünlü isim Sermiyan Midyat filmin çekimi için Mersin’de yaklaşık 1 ay kadar bekledi ve ardından da yapım şirketi aleyhine mahkemeye başvurdu. Ünlü isim mağdur edildiğini belirtti ve yapım şirketinden maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

300 Bin TL Tazminat Talep Etti

Ünlü oyuncu Sermiyan Midyat başrol oynayacağı Cellabi Filmi’nin çekimlerinin bir türlü başlamaması üzerine yapım şirketi Blackwell Productions’a maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açtı. Ünlü ismin avukatı tarafından mahkemeye verilen dilekçede Sermiyan Midyat’ın mağdur edildiği gerekçesiyle 100 Bin TL Manevi ve 200 Bin TL’de cezai şart bedelinin ödenmesi için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Sermiyan Midyat’ın avukatı tarafından verilen dilekçede Blackwell Productions adlı yapım şirketinin ayrıca Mersin’deki yerel halktan söz konusu filmde rol verecekleri iddiasıyla para toplandığı da iddia edildi. Film çekilmeyince para toplanan kişilerin Sermiyan Midyat’a mesaj attığının anlatıldığı dilekçede mesajları gören Sermiyan Midyat’ın sözleşmede belirtilen süre içerisinde filmin çekilmemesi üzerine Blackwell Productions’a noter aracılığıyla ihtarname gönderdiği ve ihtarnameye karşı tarafın olumsuz cevap verdiği belirtildi.

Dilekçede Neneler Var?

Sermiyan Midyat’ın avukatı tarafından İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesine verilen dava dilekçesinde “söz konusu filmle ilgili çekim yapılmamıştır. Sermiyan Midyat da filme davet edilmemiştir. Müvekkilime herhangi bir bildirimde bulunmayan yapım şirketi Mersin bölgesinde film seti de oluşturmamıştır. Müvekkilim film için yaklaşık bir ay Mersin Bölgesinde beklemeye devam etmiştir. Müvekkil filmin tanıtımıyla ilgili görüntü ve haberlere basında yer vermiştir. Filmin çekilmemesi müvekkilin onuruna, saygınlığına ve ticari itibarına zarar vermiştir. Müvekkilin maddi ve manevi zararının karşılanmasını istiyoruz. Bu nedenle 100 Bin TL manevi tazminat ile 200 Bin TL cezai şart bedelinin davalı şirketten tahsilini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi. Konuyla ilgili ise yapım şirketinden bir açıklama yapılmadı.

08-11-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar