Usta Oyuncu Orhan Aydın kızınıdepremde kaybetti

Usta Oyuncu Orhan Aydın'ın kızı depremde hayatını kaybetti
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ;” Orhan Aydın’a güzel bir haber veremedik. 36 saat süren çalışma sonrası değerli kızı Eylem Şafak Aydın enkazdan çıkarıldı. Başımız sağ olsun"

Tiyatro ve sinema sanatçısı Orhan Aydın,  depremin hemen ardından sosyal medya hesabından Hatay’da bulunan  kızı ve eski  eşinin yıkılan binanın enkazının altında kaldığını belirterek yardım çağrısında bulunmuştu. Orhan Aydın ‘ın eski eşi ve biricik kızının annesi Devrimci Parti Genel BaşkanıElif Torun Öneren enkazdan sağ kurtulmasını rağmen kızı Eylem Şafak Aydın’ dan acı haber geldi.

Usta Oyuncu Orhan Aydın'ın kızı depremde hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat sabahı saat 04.017’de 7,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem 10 ilimizde ve pek çok komşu ülkelerde hissedildi. Depremin yıkıcı etkisi yavaş yavaş ortaya çıkarken ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Orhan Aydın sosyal medya hesabından kızı ve eski eşine ulaşamadığını duyurarak  yardım talebinde bulundu. Bir sonraki paylaşımında kızının ve eski eşinin enkaz altında kaldığını ve yardım edilmesini gerektiğini belirtip imdat diyerek olayın vehametini gözler önüne serdi.

Kızının annesi enkazdan sağ kurtuldu

Aydın twitterden "Ayşe Fitnaz Cad. 5 numara.. Hatay merkez.. Ev yıkılmış kızım ve annesi enkazın altında imdat" şeklinde yaptığı paylaşımda imdat çağrısını dile getirdi.  Çok geçmeden Aydın’ın eski eşi Elif Hanım’ın enkazdan sağ salim kutarıldığını "Çocuğumun anası Elif Torun Öneren’i enkazdan halk çıkarmış... Sıra kızımda... (haydi canım benim haydi diren) tek varlığımdır ve çok canım acıyor. Ülkem için ağlıyorum. Bizi yalnızca dayanışma kurtarır" şeklindeki paylaşımıyla duyurdu.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç;”Başımız Sağolsun!”

Eylem Şafak Aydın’ınhayatını kaybettiğini ve  cenazesinin  enkaz altından bugün çıkarıldığını Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sosyal medya hesabından ;” Orhan Aydın’a güzel bir haber veremedik. Çok üzgünüm. 36 saat kesintisiz süren çalışma sonrası değerli kızı Eylem Şafak Aydın enkazdan çıkarıldı. Başımız sağ olsun”

Sermiyan Midyat usta oyuncuyu yalnız bırakmadı

Arama kurtarma çalışmaları esnasında  Orhan Aydın'ı yalnız bırakmayan oyuncu Sermiyan Midyat da "Başımız sağolsun. Günlerdir umutla süren enkaz çalışmasının ardından maalesef bir acı haber daha aldık. Orhan Aydın abinin kızını kaybettik" dedi.

İsmail Saymaz acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu

Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabından, “Tiyatrocu Orhan Aydın’ın kızı Eylem Şafak Aydın, depremin altıncı gününün sabahında enkazda vefat etmiş halde bulundu” şeklinde paylaşımda bulundu.

11-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar