Usta oyuncu İlhan Daner vefat etti

Usta oyuncu İlhan Daner vefat etti
Tiyatro ve sinema dünyasının emektar isimlerinden İlhan Daner vefat etti. Usta oyuncu İlhan Daner'in vefatı sanatçı dostları ve sevenlerini üzdü. İlhan Daner kaç yaşındaydı?

Tiyatro ve sinema oyuncusu İlhan Daner vefat etti. Oyuncu, senarist ve yönetmen olarak birçok projeye emek veren İlhan Daner 83 yaşında hayata veda etti. Sevilen oyuncu birçok ünlünün hocasıydı. Yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları olduğu bilinen İlhan Daner'in İstanbul'da vefat ettiği öğrenildi. Birçok dizi ve filmde de rol alan İlhan Daner'in vefatı oyuncu ve şarkıcı Betül Demir'in paylaşımıyla duyuldu.

İlhan Daner'in vefatını Betül Demir duyurdu

Oyuncu Betül Demir ustası İlhan Daner'e sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafla veda etti. Demir paylaşımında, "İlhan Daner… Ne şanslıyım ki senin gibi bir çınarla aynı sahnede oynadı. Bazen kulisde endişeyle seni izlerdim hasta olduğunda ama sahneye adım attığın anda delikanlılara taş çıkarırdın. Seni uğurlamak çok zor olacak İlhan hocam, Ayşen’e sarıl benim yerime de…" ifadelerini kullandı. Usta oyuncu İlhan Daner'in vefatı sanatçı dostları ve sevenleri tarafından üzüntüyle karşılandı. Akıllarda kalan tiplemeleriyle sevilen oyuncu 83 yaşında hayata gözlerini kapadı. İlhan Daner'in vefat haberinin ardından çok sayıda kullanıcı özellikle 1980'li, 1990'lı yıllara gönderme yaparak başsağlığı mesajları paylaştı. İlhan Daner bir dönemin en çok izlenen dizisi olan Bizim Mahalle'de 'Hayri Bey' karakterini canlandırmıştı.

İlhan Daner kimdir?

Türk tiyatrosu ve sinemasına verdiği emeklerle tanınan usta oyuncu İlhan Daner 30 Aralık 1938'de İstanbul'da doğdu. Oyunculuk hayatına tiyatroyla başlayan İlhan Daner senarist ve yönetmen olarak da birçok işe imza attı. 1980'li yıllarda ekranlarda sıklıkla görülen İlhan Daner konservatuar mezunudur. İlhan Daner 1957 yılında ilk sinema oyunculuğu deneyimini yaşamıştı. 'Mahşere Kadar' filminde oynayan Daner'in 'Seninle Bir Sonbahar' adında bir 45'liği bulunuyor. İlhan Daner usta oyuncular Münir Özkul, Müjdat Gezen ve Abdullah Şahin'le aynı sahneyi paylaştı. Bu oyuncuların kurduğu tiyatrolarda oyunculuk yapan İlhan Daner, bir dönem dizilerde de unutulmaz karakterleri canlandırdı. Daner, Bizim Mahalle dizisinde 'Hayri Bey', Sizin Dersane dizisinde de 'Ferit' karakteriyle televizyon izleyiciyle buluşmuştu.

01-10-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar