Usta Yazar Selim İleri Hastaneye Kaldırıldı

Usta Yazar Selim İleri Hastaneye Kaldırıldı
Türk Edebiyatının önde gelen ünlü yazarlarından selim İleri beyin embolisi rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Ünlü yazarın tedavisine devam ediliyor.

Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden usta yazar Selim İleri’den edebiyat dünyasına ve sevenlerine kötü haber geldi. Bugün gazeteler ve televizyonların haberlerinde ve sosyal medyada yer alan haberlere göre ünlü yazar Selim İleri beyin embolisi kaynaklı bir rahatsızlık sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Edebiyat dünyasında ve Selim İleri’nin sevenleri arasında büyük endişeye sebep olan rahatsızlığın ciddi olmadığı belirtilirken ünlü yazar Selim İleri’nin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Ünlü yazarın tedavisine ise halen devam ediliyor.

Ünlü Yazar Selim İleri Hastaneye Kaldırıldı!

Türk Edebiyatının önde gelen yazarlarından biri olan ve 71 yaşında bulunan Selim İleri beyin embolisi rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Ünlü yazar 5 Mart akşamı yüksek tansiyona bağlı olarak beyninde damar tıkanıklı yaşadı. Selim İleri Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Müdahale edilen ünlü yazar Selim İleri’nin durumunun kontrol altında olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadı öğrenildi. Ünlü yazarın tedavisine devam edilmeye devam ediliyor. Bugüne kadar onlarca deneme, öykü ve romana imza atan Selim İleri aynı zamanda senaristlik de yapmış ve iki filminde yönetmenliğini üstlenmiştir. Birçok gazetede köşe yazarlığı da yapan selim İleri son eserini geçen yıl yayımlamıştır. Halen hastanede tedavisine devam edilen ünlü yazara bizde geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve biran önce sağlına kavuşmasını temenni ediyoruz.

Selim İleri Kimdir?

Türk Edebiyatının usta isimlerinden Selim İleri 1949 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bir döne eğitim gördü ancak okula devam etmeyerek yarıda bıraktı ve kendisini yazarlığa verdi. Bu güne kadar pek çok esere imza atan 71 yaşında olan usta yazar özellikle Dostlukların Son Günü, Uzak Hep Uzak, Yaşarken ve Ölürken adlı eserleri çok bilinmektedir. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi olan usta yazar Selim İleri’nin son olarak geçen yıl Ahmet Hamdi Tampınar’ı roman kahramanı yaptığı Yaşadınız Öldünüz Bir Anlamı Olmalı Bunun adlı eseri yayımlanmıştır. Selim İleri’nin eserlerinden bazıları ise şunlardır. Cumartesi Yalnızlığı, Pastırma Yazı, Yağmur Akşamları, Kötülük, Destan Gönüller, Kafes, Kırık Deniz Kabukları, Yalancı Şafak.

08-03-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar