Usta Yönetmen Hayatını Kaybetti!

Usta Yönetmen Hayatını Kaybetti!
Bir dönem Yeşilçam Filmlerinin aranılan oyuncusu ve usta yönetmeni Atilla Akarsu bugün beyin kanaması sebebiyle hastanede hayatını kaybetti. İşte detaylar!

Yeşilçam ve Sinema dünyası bugün usta bir yönetmenini daha kaybetti. Son zamanlarda peş peşe gelen ölüm haberleri sinema çevresinde hemen her gün bir vefat haberiyle kendini duyurdu. Bugünde usta yönetmen ve aynı zamanda oyuncu sinema emekçisi Atilla Akarsu hayatını kaybetti. Bu vefat özellikle Yeşilçam çevresinde ve sinema emekçileri arasında derin üzüntüye sebep olurken usta yönetmen ve oyuncunun daha önce de yakalandığı kanser hastalığını yendiği ortaya çıktı. Bugün vefat eden Atilla Akarsu 64 yaşındaydı ve geçtiğimiz ay beyin kanamsı geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. İşte haberin detayları!

Yönetmen ve Oyuncu Atilla Akarsu Hayatını Kaybetti!

Ünlü Yeşilçam yönetmeni ve oyuncusu Atilla Akarsu uzun yıllar sinema sektöründe çalıştı ve bu alanda set işçiliğinden asistanlığa ve yönetmenliğe ve hatta oyunculuğa kadar pek çok alanda çalıştı. Sinema emekçileri arasında yer alan Akarsu geçtiğimiz yıllarda kansere yakalanmış ve yoğun tedavilerin ardından kanseri yenerek sağlığına kavuşmuştu. Pek çok sinema filmine imza atan usta yönetmen ne yazık ki geçtiğimiz ay beyin kanamsı teşhisiyle hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı. Ne yazık ki tüm çabalara karşın usta yönetmen Atilla Akarsu tedaviye cevap vermeyerek bugün hastanede 64 yaşında hayata veda etti. Usta yönetmenin hayatını kaybetmesi pek çok sinema emekçisini derinden üzerken haberi sosyal medya hesabından Onur Akay duyurdu.

Atilla Akarsu Kimdir?

Bugün 64 yaşında hayata veda eden usta yönetmen ve oyuncu Atilla Akarsu “4 Şubat 1956 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Atilla Akarsu 1968 yılında sinema sektörüne set işçisi olarak girdi. Sektörde pek çok alanda görev yapan Akarsu bir süre İzzet Akay’ın asistanlığını yaptı. Daha sonra reji asistanlığı yapan Atilla Akarsu ilk filmini 1987 yılında çekti. Pek çok filme imza atan usta yönetmen Atilla Akarsu’nun yönetmen olarak ve oyuncu olarak imza attığı yapımlardan bazıları şunlar.

-          Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman

-          Aliye

-          Şehirde İki kadın

-          İkisi de Cesurdu

-          Vicdan

-          Sen Başkasın

-          Acı Hayat

-          Acı Lokma

-          Acıların Çocuğu

-          Reşo Vatan İçin

-          Çirkin ve Cesur

17-05-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar