Uyanış: Büyük Selçuklu'dan yeni rekor!

Uyanış: Büyük Selçuklu'dan yeni rekor!
Henüz ilk bölümünde uzun savaş sahnesiyle bir ilke imza atan TRT1 dizisi Uyanış: Büyük Selçukulu sezon finali bölümünde yeni bir rekor kıracak.

Dönem yapımlarıyla tartışmasız liderliğini sürdüren TRT1’in tarihi dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu'dan yeni rekor geldi. Pazartesi akşamlarına damga vuran “Uyanış: Büyük Selçuklu” dizi 31 Mayıs Pazartesi sezon finaliyle izleyicisiyle buluşacak. Uzunca bir süre hazırlıkları devam eden final bölümü ses getirecek. Diz severler Uyanış dizisinin kırdığı yeni rekorun ne olduğu merak ediyor. Şimdi detaylar

Uyanış: Büyük Selçuklu'dan yeni rekor!

İlk sezonunda tüm bölümlerde gün birincisi olarak rekor kıran Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi sezon finalinin ekrana geleceği 34. Son bölümde yeni bir rekora imza atıyor. Türklerin kurduğu en büyük devletlerden biri olan Selçukluların, Kuvel Kalesi fethi için verdiği mücadele tam 18 dakika boyunca izleyicilerin nefesini kesecek. Türk televizyon tarihine de bir “ilk” olarak geçecek.

Savaş sahneleri yeni bir rekor kıracak

Henüz ilk sezonu olmasına rağmen reytinglerde zirveyi bırakmayan, yurt içi ve yurt dışında milyonlarca izleyiciyi ekran başına kilitleyen TRT1’in “Uyanış: Büyük Selçuklu” dizisi ilk bölümünde savaş sahnesiyle rekor kırmıştı. Geçmiş bölümlerde imza attığı “ilk”lerle dolu savaş sahnelerine bir yenisini ekleyen Uyanış: Büyük Selçuklu sezon finalinde ekrana gelecek Hollywood yapımlarını aratmayan yepyeni bir savaş sahnesiyle kendi rekorunu kıracak.

Türk televizyon tarihinin en uzun savaş sahnesi

Emre Konuk’un yönettiği dizide Buğra Gürsoy, Mehmet Özgür ve Ekin Koç başrolü paylaşırken Sevda Erginci, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu ve Erdem Akakçe gibi usta isimler rol alıyor. Sezon finaliyle ekrana gelecek Uyanış’ın 34. bölümünde Türk televizyon tarihinin en uzun savaş sahnesi çekildi. Hazırlık ve çekimleri 2 hafta süren zorlu süreçte yönetmen; sanat yönetmeni ve kostüm yönetmeni ile her bir oyuncu için ayrı ayrı strateji belirledi. Hollywood filmlerinin koreografi çalışmalarını gerçekleştiren Kazak ekip Nomad Stunts tarafından özel bir koreografi planı çıkarıldı. 18 dakika uzunluğundaki savaş sahnesi için 200’den fazla figüran, 60 dublör ve çok sayıda at kullanılan sahne tarihteki yerini alacak. Önümüzdeki sezon için tüm kadroyu baştan aşağı yenileyen ve yepyeni bir kadro kuran Uyanış: Büyük Selçuklu” unutulmaz sezon finali bölümüyle 31 Mayıs Pazartesi akşamı saat 20.00’de TRT1’de. Keyifli seyirler.

30-05-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar