Vatanım Sensin bu hafta bomba gibi!

Vatanım Sensin bu hafta bomba gibi!
Vatanım Sensin'i hikaye yönüyle takdir etmek gerekiyor. Bu kadar hızlı ilerleyiş çoğu Türk dizisinde yok. Ortaya çıkan sırlar ve karaktere duyguyu tam yaşatma seyirci için çok önemli. Bu akşamki bölüm sezon finali kalitesinde.

Kanal D'de bu akşam saat 20:00'de ekrana gelecek olan Vatanım Sensin dizisinde Azize ile Hilal arasında geçen konuşmalar bu geceye damga vuracak.

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç'in rol aldığı Vatanım Sensin etkileyici hikayesiyle AB seyirci grubunda Survıvor'u geçmeyi başarmış durumda.

Bomba gibi bir bölüm!

Vatanım Sensin'i hikaye yönüyle takdir etmek gerekiyor. Bu kadar hızlı ilerleyiş çoğu Türk dizisinde yok. Ortaya çıkan sırlar ve karaktere duyguyu tam yaşatma seyirci için çok önemli. Bu akşamki bölüm sezon finali kalitesinde. Cevdet'in yüzünün gülme ihtimali bile seyirciyi ekran başına çekebilir.

Hilal'in Azize'ye duygularını açması önemli bir adım. Aşkı ve vatanı için büyük fedakarlıklar yapan Azize aşk duygusunu en iyi kendi bildiği için kızına karşı koyması kolay değil. Çünkü Azize ne derse desin annesini örnek gösteren Hilal mantığını işletmeyip yüreğini dinleyecektir. Tabii bu hikaye buz dağının görünen kısmı olabilir. Hilal, aşkı için değil de vatanı için Leon'a gidebilir. Yani bir nevi Leon'un tehditlerine maruz kalmış olma ihtimali de var. Bunu öğrenmek için akşamı beklemekten başka çare yok.

Tevfik'in Yunanlıların yaptığı katliamı Kuvvacıların üzerine atmaya çalışması da hikaye açısında bir dönüşüme neden oluyor. İyi ve kötü netleşiyor. Hele Tevfik'in gerçekleri söylemeye çalışan bir köylüyü dinlemeden orada öldürmesi Vatanım Sensin'de bu sezonki son üç bölümün çok heyecanlı geçeceğini gösteriyor. Görgü tanığı küçük çocuk üzerine kurulu hikaye seyirciyle duygu etkileşimini tam olarak yapacağı için dizinin reytingleri bu hafta artacaktır.

Cesur ve Güzel'in duygu krizi!

Evet, Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün'ün rol aldığı Star Tv'nin Cesur ve Güzel dizisi yayın hayatına Vatanım Sensin ile birlikte başladı. İlk başlarda Cesur ve Güzel reyting olarak Vatanım Sensin'i geçti bile. Lakin şu sıralar zor durumdalar. 4'lü reytinglerde olan bu dizi finale doğru hızla ilerliyor. Yurt dışı satışları olmasa şimdiye kadar zaten final de yapardı.

İki dizinin arasında büyük bir hikaye işleniş farkı var. Özellikle Cesur ve Güzel'in son bölümüne bakınca anlaşılıyor ki Cesur ve Güzel duygudan yoksun bir dizi. Bakmayın Cesur ile Sühan arasındaki duygusal yakınlaşmaya. Hikaye tamamen teknik kuruluyor.

Karakterler senarist olmuş!

Vatanım Sensin seyirciyi duygusal olarak yakalamayı başarıyorsa Cesur ve Güzel de o kadar seyirciyi kendisinden uzaklaştırıyor. Her karakter senarist olmuş. Evet, karakterler senaristler kadar hikaye kurabiliyorlar. İzleyicinin beklediği normal bir karakter bulmak mümkün değil. Tahsin Korludağ'ın yaptığı son hastalık oyununa seyirci zaten inanmamıştı. Duygu geçememişti yani. Sühan üzülürken, "Aptal Sühan! üzüldüğün kişi Tahsin Korludağ mutlaka altında bir hinlik çıkar bu hastalığın!" diye düşünen on binler vardı. Bu düşünce meraktan kaynaklanan bir düşünce değil aslında her karakter dizide sürekli birilerine oyun oynuyor da ondan... Normal değiller...

Sadece bu da değil. Hülya diye bir kadın var dizide. Her şeyi şantajla çözebiliyor. Senaristler nerede sıkıştılarsa onu dahil edip olayı çözüyorlar.

Duygu kadar önemli bir şey yoktur. Vatanım Sensin seyirciye benimsettiği hikayesiyle Cesur ve Güzel'in hep önünde olacaktır.

Canli tv üzerinden bu akşam dizileri takip edebilirsiniz. İyi seyirler... 

18-05-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar