Yasak Elma dizisi Leyla (Tuvana Türkay) kimdir?

Yasak Elma dizisi Leyla (Tuvana Türkay) kimdir?
Tuvana Türkay, FOX TV'nin en çok izlenen dizilerinden Yasak Elma'ya Leyla karakteriyle dahil oldu. Yasak Elma dizisi Leyla (Tuvana Türkay) kimdir?

FOX TV'den ekrana gelen Yasak Elma dizisine yeni sezonda katılacak oyunculardan birisi de Tuvana Türkay olacak. Tuvana Türkay, Yasak Elma dizisinde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkacak. Leyla karakterinin dizide nasıl bir rolü olacak? Leyla karakteri kimdir? Leyla karakterini canlandıran Tuvana Türkay kimdir?

2018 yılının Mart ayında ilk bölümüyle ekranlara gelen Yasak Elma dizisi, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü ve Salı akşamlarının en çok izlenen dizilerinden biri oldu. Hatırlayacağınız üzere Yasak Elma dizisinde geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru Nesrin Cevadzade transferiyle diziye taze kan eklenmişti. Yasak Elma dizisine bir taze kan da yeni sezonda gelecek. Yasak Elma dizisinin 17 Eylül Salı günü başlayacak ikinci sezonunda diziye Tuvana Türkay dahil olacak. Genç oyuncu Leyla karakterini canlandıracak.

Leyla karakter tanıtımı

Ailesi tarafından zorla istemediği bir adamla evlenen Leyla, kaderinden kaçarak soluğu İstanbul'da alır. İstanbul'a geldiğinde ise pek çok sorunla karşılaşır. Tüm bu sorunlar Leyla, Kaya Ekinci ile karşılaşınca son bulur. Böylece talih sonunda Leyla'nın yüzüne gülmüş olur. İkili kendilerini büyük bir aşk yaşamaktadırlar.

Yasak Elma dizisi Leyla (Tuvana Türkay) kimdir?

Tuvana Türkay, 3 Eylül 1990 tarihinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimini Beykent Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünde okuyan Tuvana Türkay, 9 yaşından itibaren Kent Şeker, Türk Telekom, Only Ped, Akbank, Ayyıldız GSM ve Coca Cola gibi bir dizi reklamda rol almıştır. Oyunculuk, şan ve diksiyon dersleri almıştır. Oyunculuğa 2007 yılında Cümbür Cemaat dizisiyle adım atmıştır. Ayrılık ve Nakş-ı Dil Sultan dizileriyle kariyeri devam etti. Kariyerini çıkışa geçiren dizi ise Yer Gök Aşk oldu. FOX TV'den ekrana gelen dizide 2010 ile 2012 yılları arasında Bade Palalı karakteriyle rol aldı. 2014 yılında ATV'den ekrana gelen Kara Para Aşk dizisinde Bahar Çınar karakteriyle yer aldı. Tuvana Türkay sonraki yıllarda Bizans Oyunları: Geym of Bizans, En Güzeli, Güvercin Uçuverdi, Olanlar Oldu, Sen Sağ Ben Selamet, Bir Nefes Yeter filmleri ve Oyunbozan, Deli Gönül, Kızlarım için dizilerinde rol almıştır. Bunların yanı sıra oldukça güzel bir sese sahiptir. 2015 yılında Enbe Orkestrası'nın albümüne kendi yazdığı ve söylediği Ara Ne Olursun şarkısıyla katkı yapmıştır.

10-09-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar