Yasak Elma'ya Ne Oldu? Reytingleri Yerlerde!

Yasak Elma'ya Ne Oldu? Reytingleri Yerlerde!
FOX TV'de yayınlanan Yasak Elma dizisinin reytingleri hiç de istenilen seviyede değil. Reytingler bu şekilde giderse, dizi yakında final yapabilir.

4 sezondur FOX TV’de yayınlanan Yasak Elma dizisinin gidişatı hiç de iyi değil. Hikâye ve senaryo açısından eksikliğini hissetmeye başladığımız dizinin reyting sonuçları pek iyiye gitmiyor. Yeni sezona düşük reytingler skorları ile başlayan dizinin bu kötü gidişatına dur demek amacıyla, diziye yeni oyuncular ve hikâyeler getirildi. Bunun yanı sıra 5 kişide diziden ayrılmıştı. Yapımcının ve senaristin tüm çabalarına rağmen, istediği hedefe ulaşamayan dizi, bu gidişatı daha fazla kaldıramaya bilir. Yani yakında final yaptığını bile görebiliriz.  

Reytingler Neden Düştü?

   85. bölümden itibaren 5 karakterin ayrılması ve dizinin seyrinin tamamen değişmesi, diziyi belli bir süre daha ayakta tutmayı başardı. Tabi ki bunların yanı sıra diziye yeni katılan oyuncularında reytinglerin yükselmesinde etkisi olmuştu. Ancak hikâyenin monotonlaşmaya başlaması ve sıkıcı bir hale gelmesinden kaynaklı olarak, bu gidişatı koruyamadı ve reytingler yeniden düşmeye başladı.

   Hikâyenin ilgi çekici olmamasının yanı sıra, ATV’nin yeni başlayan Maraşlı dizisi de, Yasak Elma’nın reytinglerinde düşüşe sebep olan diğer bir unsur. Hem Yasak Elma’nın, sağlam bir hikâyeyi izleyiciye sunamaması hem de Maraşlı’nın televizyonda ki yerini almasının ardından, izleyici, aynı gün yayınlanan bu iki dizi arasından Maraşlı’yı tercih etmeye başladı. Birbirine yakın bir konsepte sahip olan dizilerin, izleyicilerinin Maraşlı’ya geçiş yapması aslında normal. Sonuçta bir taraftan izleyicinin dikkatinden düşen bir dizi, diğer tarafta ise yeni başlayan bir dizi var.

Reyting Düşüşünü Nasıl Engelleyecekler?

    Dizinin reytinglerinin düşük olmasından dolayı, yapımcının en kısa sürede bu duruma el atacağını düşünüyoruz. Belki de şimdiden çalışmalara başlamışlardır. Sezon başında yeni hikâyeler için 3 farklı isimi kadrosuna dâhil eden dizi, kadroyu genişlemeye devam ediyor. Son günlerde de Nilperi Şahinkaya Cansu ve Çiğdem Sakarya’da kadroya dâhil edilmişti. Diziye yeni oyuncuların katılması reytinglerin yükselmesi açısından fayda sağlayabilir. Ancak yeni oyunculardan ziyade, senaryonun gözden geçirilmesi gerekiyor, hatta senaristin değişmesi bile gerekebilir. Çünkü izleyicinin şuan da şikayetçi olduğu kısım tam da bu.

26-01-2021
Yazar Hakkında
Hamdi Çiçek

Hamdi Çiçek

22 yaşında ve üniversite mezunuyum. Dizi ve film izlemeyi ayrıca müzik dinlemeyi seviyorum, favori kitap yazarım J.R.R. Tolkien. Yaklaşık 2 - .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler