Yeni Game of Thrones dizisi Bloodmoon geliyor!

Yeni Game of Thrones dizisi Bloodmoon geliyor!
Game of Thrones'un bitiminden sonra gözler aynı evrende geçecek diğer dizilere çevrildi. Bu diziler arasından ilk olarak Bloodmoon ekranlara gelecek.

8 sezon ve 73 bölüm sonunda Game of Thrones'u iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık. Game of Thrones, yayınlandığı ilk günden bu yana her bölümüyle eşine benzerine rastlanmamış bir ilgiyle karşılaştı. Geniş evren, kaliteli senaryosu ve insanları içine çeken hikayesiyle başarılı yapımlar arasına girdi. Televizyon dünyasının en prestijli ödül töreni Emmy'de 2015, 2016 ve 2018 yıllarında olmak üzere toplam 3 kez 'Yılın En İyi Drama Dizisi' ödülünü almayı başardı. Son sezonunda ise başarısız senaryosu nedeniyle pek çok hayranını hayal kırıklığına uğratmış durumda. Buna karşın dizi bitince pek çok kişinin boşluğa düşmesi kuvvetle muhtemel. Bu gibi kişeler iyi haberi verelim. Game of Thrones bitse de Westeros'a veda etmiş değiliz. Game of Thrones evreninde geçen yeni bir dizinin 2020 yılında gelmesi bekleniyor.

Bloodmoon dizisi geliyor!

Game of Thrones'un 5 bin yıl öncesinde yine Westeros'ta geçecek dizinin adı Bloodmoon (Kanlı Ay) olarak belirlendi.

Buz ve Ateşin Şarkısı evreni çok geniş bir evren. George R. R. Martin, bu evreni yaratmakla kalmamış, evrenin kendi tarihini de yaratmış. Pek çok çağa ayrılan Westeros tarihinin her döneminde saklı bir hikaye var. Bunlardan birisi de Kahramanlar Çağı. Stark ve Lannister haneleri bu çağda kuruldu. Ak Gezenler'in tüm diyara korku saldığı Uzun Gece'de bu çağda yaşandı. Uzun Gece'ye son veren Azor Ahai, Stark Hanesi'ni kuran ve Kuzey'deki tehlikeye önlem olarak Sur'u inşa eden Mimar Brandon, Lannister hanesini kuran Zeki Lann bu çağda yaşadı. Gerek Game of Thrones dizisi gerekse Buz ve Ateşin Şarkısı kitap serisinde olsun bu çağ ile ilgili pek çok şey gördük, okuduk. Kimse tam olarak neler olup bittiğini bilmiyor. Söylenen şeyler kulaktan dolma bilgilerden ibaret. Diziyi yayınlayacak olan HBO, Bloodmoon dizisinin tanıtım yazısında şu ifadeye yer veriyor; Hikaye bildiğimizi sandığımız şekilde değil.

Dizinin oyuncu kadrosu da belli oldu. Bloodmoon dizisinde Naomi Watts, Josh Whitehouse, Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp, Toby Regbo, Miranda Richardson Marquis Rodriguez, Richar McCabbe, Jogn Heffernan ve Dixie Egerickx'i izleyeceğiz.

21-05-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar