Game of Thrones 8. sezonuyla izleyici rekoru kırdı!

Game of Thrones 8. sezonuyla izleyici rekoru kırdı!
HBO kanalının bomba dizisi Game Of Thrones'un 8. final sezonu birinci bölümü yayınlandı. Dizi 17,4 milyon Amerikalı tarafından izlendi.

8 sezondur tutkuyla beklediğimiz Game of Thrones dizisi 8. Sezon finali birinci bölümüyle ekranlara geldi. HBO kanalında yayınlanan dizi final sezonu ilk bölümüyle rekor seyirci seviyesine ulaştı. İşte canli tv izleyicileri için ayrıntılar. 

Game of Thrones 8. Sezon ne zaman başladı?

Game of Thrones 15 Nisan Türkiye saatiyle sabaha karşı 4’te HBO kanalında ekrana geldi. Dizinin final sezonu birinci bölümü, 17,4 milyon izleyici tarafından izlendi. Bu rakamlarla Game Of Thrones seyirci rekoru kırmayı başardı.

HBO’nun yaptığı açıklamaya göre Game of Thrones 7. Sezonunda 16,9 milyonluk bir izlenmeye ulaşmıştı. Bu rakam bu sezon 17,4 milyon ile kırılmış oldu. HBO yayınlarını HBO GO ve HBO NOW uygulamalarında yayınlıyor.

Game of Thrones Sosyal Medyayı da Salladı!

Sekizinci sezonuna giren Game of Thrones’un final sezonu birinci bölümünün yayınlandığı gece Twitter’da en çok konuşulan konuydu. Game of Thrones Twitter’da dünya çapında 10 trend arasına girmeyi başardı.

HBO’nun reyting makinesi olan dizisi!

Bu dizi başarısı ile bize TRT 1'in Diriliş Ertuğrul dizisini hatırlatıyor. Fakat Game of Thrones kurgusal bir dünyada geçiyor. 2007 yılında başlayan dizi Westeros Krallığı’nda geçen bir hikaye. Bu hikayeyle Game Of Thrones HBO’nun reyting canavarı olan dizi olarak kabul ediliyor. 7 sezonu geride bırakan dizi tekrarlarıyla birlikte bölüm başına 32,8 milyon izlenme sayısına sahip. Amerikalıların severek izlediği bu diziden HBO daha fazla reyting bekliyor. Özellikle final sezonunda izleyici ortalamasının artması bekleniyor.

150’den fazla ülkede yayınlanıyor!

Dünya televizyon tarihine geçen bir başarıya sahip olan Game of Thrones şu anda 150’den fazla ülkede yayınlanıyor. HBO kanalının verdiği rakamlar sadece Amerika verileri, dünya izlenme oranlarını kanal veremiyor.

Final sezonunun önemini bilen yapım şirketi beklentiyi oldukça arttırmış durumda. Setten sızdırmalara karşı sıkı önlem alınmış. Bu da şu anki ilgili gösteriyor.

Jon Snow en fazla ilgi duyulan oyuncu!

Game of Thrones’un yayınlandığı akşam Twitter’da en çok konuşulan oyuncu Jon Snow oldu. Jon Snow bu bölümde geçmişi ve ailesiyle ilgili sırları öğrenmişti. Üstelik sevgilisi olan Daenerys Targaryen’in gerçekte halası olduğunu öğrenmesi çok kötü bir durumdu.

17,4 milyon hala en iyi rakam değil!

Bu yüksek rakama rağmen ABD televizyonlarında en popüler yayın bir Amerikan futbol ligi maçı. 100 milyon seyirciye ulaşan final maçı kırılacak bir rekor değil.

16-04-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler