Yeşilçam’ın Emektar Oyuncusu Hayatını Kaybetti!

Yeşilçam’ın Emektar Oyuncusu Hayatını Kaybetti!
Yeşilçam emektar bir oyuncusunu daha kaybetti. Yüzlerce filmde rol alan ve kötü adam rollerinin değişmez ismi Cevdet Balıkçı Hayatını kaybetti! İşte detaylar!

Son zamanlarda ne yazık ki hayata veda eden oyuncuların haberini sıklıkla vermeye başladık sizlere. Peş peşe yaşanan bu vefatlar hemen her kesimden herkesi üzerken son vefat haberini ise ne yazık ki kimse duyulmadı ve vefat eden oyuncunun defini ise sessizce yapıldı. Yeşilçam’ın efsane oyuncularından ve hemen her filmde kendisini gördüğümüz usta oyuncu hayata veda etti. Tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında vefat eden usta oyuncu koronavirüs sebebiyle sessiz sedasız defnedilirken vefat haberini duyan pek çok kişi sosyal medya hesabından usta oyuncu için üzüntülerini dile getirdi. Türk sinemasının bilinen pek çok filminde rol alan oyuncunun vefatıyla bir usta oyuncu daha aramızdan ayrıldı. İşte haberin detayları!

Yeşilçam’dan Bir Vefat Haberi Daha!

Türk Sinemasının usta oyuncularından biri olan ve yüzlerce filmde rol alan usta oyuncu Cevdet Balıkçı dün tedavi gördüğü hastanede 79yaşında hayata veda etti. Yeşilçam’ın emektar oyuncularından olan Cevdet Balıkçı Türk Sinemasında 230’a yakın filmde rol aldı ve seyircinin hemen her filmde karşısına değişik rollerde çıktı. Daha çok kötü adam rolünde yer alan ve kel kafasıyla dikkatleri çeken Cevdet balıkçı hastalığı sebebiyle uzun bir süredir hastanede tedavi görüyordu. 79 yaşında olan emektar oyuncunun dün hayata veda ettiği öğrenildi. Koronavirüs sebebiyle emektar oyuncunun sessiz sedasız defnedildiği de öğrenildi. Usta oyuncu özellikle Kemal Sunal’lı filmleriyle seyirci tarafından tanınmış ve sevilmişti. Mafya, kabadayı, kötü adam rollerini başarıyla oynayan Cevdet Balıkçı’ya Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Cevdet Balıkçı Kimdir?

79 yaşında hayata veda eden emektar oyuncu Cevdet Balıkçı, 1 Ocak 1941 yılında Erzincan’da dünyaya gelmiştir. Balıkçı ilk olarak 1963 yılında Aşka Vakit Yok adlı filmle Yeşilçam’a adım atmıştır. Balıkçı rol aldığı filmlerde daha çok kabadayı, mafya babası gibi rollerde oynamıştır. Oyuncunun rol aldığı 230’a yakın filmden akla ilk gelenler şunlardır. Kızıl Maske, Kan ve Kurşun, Umudumuz Şaban, Şark Bülbülü, Gerzek Şaban, Davaro, Yedi Bela Hüsnü, Gırgiriye’de Cümbüş Var, Sosyete şaban, Maskeli beşler İntikam peşinde, Sahte Kabadayı. Yaklaşık 230 filmde rol alan usta oyuncu Yeşilçam’ın efsanelerinden biriydi.

08-04-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar