Yıldız Kenter'in Kızı Leyla Kenter Hayatını Kaybetti

Yıldız Kenter'in Kızı Leyla Kenter Hayatını Kaybetti
Türk Tiyatrosu’nun usta isimlerinden olan duayen oyuncu Yıldız Kenter’in kızı Leyla Kenter kanser hastalığı sebebiyle 70 yaşında hayata veda etti.

Türk Tiyatrosu’nda bir dev olan ve tiyatronun en önemli birkaç isminden biri usta oyuncu Yıldız Kenter’in kızı Leyla Kenter kansere yenik düştü ve 70 yaşında hayata veda etti. Bir dönem annesi Yıldız Kenter gibi setlerde boy gösteren ve rol aldığı yapımlarda dikkatleri çeken ancak daha sonra meslek değiştirerek Dış İşleri Bakanlığı’nda çalışmaya başlayan ünlü isim Leyla Kenter uzun bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Ünlü ismin hayat veda ettiğini sosyal medya hesabından duyuran oytuncu Gül Onat üzüntülerini paylaştı. Bu paylaşımın ardından magazin basını ve internet haber siteleri ünlü isim Leyla Kenter’le ilgili haberler yapmaya başladılar. Ünlü ismin kim olduğunu öğrenmek isteyen pek çok insan ise Leyla Kenter ismini internet arama motorlarında araştırmaya başladı. Peki Leyla Kenter kimdir ve hangi yapımlarda rol almıştır? İşte cevabı!

Kansere Yenik Düştü

2019 yılında hayata veda usta oyuncu, tiyatronun dev ismi Yıldız Kenter’in kızı olan Leyla Kenter hayata veda etti. 70 yaşında hayatını kaybeden ünlü ismin vefat haberini oyuncu Gül Onat duyurdu. Gül Onat paylaşımında “sevgili Leyla, anneciğine kavuştun. Nur içinde yat. Çok üzgünüm” ifadelerini kullandı. Bu paylaşımın ardından Leyla Kenter’in vefatı ile ilgili taziye mesajları yayınlanmaya başlandı. Kanser hastası olan ve bir süredir durumu kötüleşen ünlü ismin vefatı sosyal medyada gündem oldu.

Leyla Kenter Kimdir?

Tiyatronun duayen isimlerinden olan Yıldız Kenter ile Nihat Akçan’ın kızı olan Leyla Kenter 29 Mart 1952 yılında dünyaya gelmiştir. İlk öğretiminin ardından annesinin isinden giden Leyla Kenter setlerde yer almış ve çeşitli dizi ve filmlerde roller almıştır. Daha sonra oyuncuğu bıraka ünlü isim bir dönem Kenya’da yaşamıştır. Cambridge’de iki fakülte bitiren Leyla Kenter bir dönem Dış İşleri Bakanlığı’nda çalışmıştır. Türkiye’ye dönüşlerinde Bilkent Üniversitesi’nde dersler veren Leyla Kenter sinema ve dizilerde de rol almıştır. Rol aldığı yapımlar arasında, Başlık Parası (Nazlı), Fatma Bacı (Ayşe), Vahşi Çiçek (Sema), Anneler ve Kızları (Iraz) adlı yapımlarda rol almıştır. Ünlü ismin annesi oyuncu Yıldız Kenter ise 2019 yılında hayatını kaybetmiştir.

11-10-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar