Yıldız Kenter’in Hayatı Belgesel Oluyor

Yıldız Kenter’in Hayatı Belgesel Oluyor
Türk Tiyatrosunun usta isimlerinden biri olan ve 2019 yılında 91 yaşındayken hayata veda eden Yıldız Kenter’in belgeseli yapılıyor.

Türk Tiyatrosu’nun usta isimlerinden olan duayen oyuncu Yıldız Kenter’in hayatı belgesel film oluyor. Prof. Dr. Dikmen Gürün’ün danışmanlığında ve Selçuk Metin’in yönetmenliğinde hazırlanan belgesel filmin senaryosu ise Zeynep Miraç tarafından kaleme alınıyor. Belgeselin hazırlıkları başlarken gösteriminin ise haziran ayında ENKA Sanat’ta gerçekleştirilecek prömiyer gösterimle seyirciyle buluşması amaçlanıyor. 2019 yılında 91 yaşlında hayata veda eden ve hayatının her anında tiyatronun içinde olan ve Türk Tiyatrosu’nun duayen isimlerinden olan Yıldız Kenter’in hayatının belgesel olması magazin basını ve sosyal medyada geniş şekilde yer aldı. Belgeselin senaryo yazımın ardından çekimlerinin başlaması beklenirken geçtiğimiz günlerde de ilk tanıtımı yayınlanmaya başlandı.

Tiyatroyla Geçen 91 Yıl

Türk Tiyatrosunun usta isimlerinden Yıldız Kenter 91 yaşında 2019 yılında hayata veda etmişti. Türk Tiyatrosunda rol aldığı yüzlerce oyunda adeta tiyatronun direklerinden biri olduğunu gösteren ve Türk Tiyatrosu’nun bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan yıldız Kenter’in anısına onun hayatını anlatan bir belgesel film hazırlanıyor. Yönetmenliğini Selçuk Metin’in yapacağı, senaryosu Zeynep Miraç tarafından yazılan ve danışmanlığı Prof. Dr. Dikmen Gürün tarafından yapılan Yıldız Kenter’in hayatını anlatan belgeselde usta ismin tiyatrocu, eğitmen, anne, yurttaş ve insani yönlerine değinilecek. Belgesel için Tiyatro Benim Dünyam adlı kitaptan yararlanılacağı öğrenildi. Belgesel için usta ismin aile fertlerine, yakınlarına ve oyuncu arkadaşlarının tanıklıklarına başvurulacak. Belgesel de ayrıca, usta isme ait her türlü belgeye başvurulacak.

Kimler Yer Alacak?

Selçuk Metin tarafından yönetilen ve Zeynep Miraç tarafından kaleme alınan Yıldız Kenter’in hayatını anlatacak filmde pek çok isim usta ismi anlatacak. Yakın aile fertlerinin yanı sıra pek çok ünlü isminde Kenter’i anlatacağı belgeselde birbirinden ünlü isimler yer alacak. Bu isimler arasında, Genco Erkal, Haldun Dormen, Kadriye Kenter, Müjdat gezen, Bülent şakrak, Demet Akbağ, Demet Evgar, Dikmen Gürün, Engin Hepileri, Filiz Kutlar, Hakan Gerçek, Jülide Kural, Mehmet Birkiye, Nergis Çorakçı, Okan yalabık, Suat Öztuna ve Yeşim Kolçak gibi isimler ünlü oyuncu Yıldız Kenter’i anlatacak. Belgeselin hazırlıklarının ardından çekim ve kurgu sürecinin ardından haziran ayı gibi ilk gösterimini yapacak.

28-02-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar