Ziraat Türkiye Kupası son 16 kura çekimi ne zaman ve hangi kanalda?

Ziraat Türkiye Kupası son 16 kura çekimi ne zaman ve hangi kanalda?
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu kura çekimi ne zaman yapılacak ve hangi kanalda yayınlanacak? Mücadeleler ne zaman oynanacak?

Beşinci tur maçlarının sona ermesiyle birlikte gözler Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu kuralarına çevrildi. Kupada kura çekimi ne zaman yapılacak ve hangi kanalda yayınlanacak? Maçlar hangi tarihte oynanacak? 

Ziraat Türkiye Kupası son 16 kura çekimi ne zaman ve hangi kanalda?

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu kuraları 14 Ocak Perşembe günü saat 11.30'da TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çekilecek. Kura çekimi A Spor'dan canlı olarak yayınlanacak. Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçları 8, 9 ve 10 Şubat tarihlerinde oynanacak. Tüm son 16 turu karşılaşmaları A Spor ve ATV ekranlarında canlı yayınlanacak.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turundaki takımların 14 tanesi Süper Lig'de mücadele ederken 2 tanesi de TFF 1. Lig'de mücadele ediyor. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig takımlarının tamamı beşinci tur itibariyle kupaya veda etti. Ziraat Türkiye Kupası'ndan sürpriz bir şekilde elenen Galatasaray, kura çekimine katılamayacak.

Seri başı takımlar

Atakaş Hatayspor, Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş, Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe, Gaziantep FK, Trabzonspor, Vavacars Fatih Karagümrük

Seri başı olmayan takımlar

Adana Demirspor, Altaş Denizlispor, Fraport TAV Antalyaspor, Göztepe, İttifak Holding Konyaspor, Kasımpaşa, Royal Hastanesi Bandırmaspor, Yukatel Kayserispor

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4 büyükler

Galatasaray, sürpriz bir şekilde beşinci turda kupaya veda etmişti. TFF 1. Lig'de mücadele eden ve düşme potasında bulunan Altaş Denizlispor, normal süresi ve uzatmaların 3-3 bittiği maçta Galatasaray'ı penaltılarla elemeyi başardı. Geçtiğimiz gün Katar'da oynanan Süper Kupa maçında Fraport TAV Antalyaspor'u deviren Beşiktaş, Süper Lig'de son şampiyon apoletine sahip olması nedeniyle kupaya son 16 turunda dahil oldu. Fenerbahçe'nin rakibi ise TFF 2. Lig ekibi Afjet Afyonspor'du. Normal süresi 0-0 sona eren maçta Fenerbahçe, rakibini uzatmalarda gelen gollerle 2-0 yenerek adının son 16 turuna yazdırdı. Trabzonspor ise TFF 1. Lig'de mücadele eden Beypiliç Boluspor karşısında 1-0 kazanarak tur atladı. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor son 16 turu kura çekimine seri başı olarak katılacak.

11-01-2022
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar