Zümrüdüanka Dizisi Final mi Yapacak?

Zümrüdüanka Dizisi Final mi Yapacak?
Son zamanlarda Zümrüdüanka dizisinin final yapacağı ile ilgili söylentiler bir hayli artmaya başladı. Peki ya bu haberler gerçek mi, yoksa sadece bir söylentiden mi ibaret?

     Fox Tv’nin henüz yeni sayılabilecek olan Zümrüdüanka dizisi için ‘final yapacak’ gibi iddialar ortaya atılmıştı. Dizinin reyting oranları düşük olmasından dolayı böyle bir şey elbette mümkün, ancak dizinin yapımcısı olan Pastel Film’in final söylentileri ile alakalı açıklaması çok geçmeden geldi. Yapılan açıklamada, dizinin final yapacağı ile ilgili söylentilere aldanmamamız gerektiğini ve gerçeği yansıtmadığı söylenildi.  Ancak bir yıldır yayında olan dizinin reyting sonuçları ile pek de bu şekilde demiyor. 26. Bölüm ile final yapacağı söylentileri hala etrafta dolaşıyor.

   

Bana soracak olursanız dizinin final yapmasına sevinirim diyebilirim, nedeni ise isminden kaynaklı. Sonuçta dizinin ismi mistik bir hayvan olup, küllerinden yeniden doğabilen bir kuş türü olan Zümrüdüanka’nın ismini bir aşk dizisinde kullanmak mantıklı değil. Ben bir dizi yapsam ve ismini Zümrüdüanka yapsam, şahsen dizinin konsepti kesinlikle böyle olmaz, böyle bir dizi yaparsam da, ismi kesinlikle Zümrüdüanka olmaz. Her ne kadar dizinin ismini mecaz olarak kullanmak isteseler de, bence istediklerini elde edemezler. Ancak bu tarz kararları bizler veremediğimiz için sadece seyirci olarak kalıyoruz.

Zümrüdüanka Dizisinin Konusu Ne?

    Konusu klasik diyebileceğimiz bir aşk hikâyesi ile neredeyse aynı. Hikâyemiz Nevşehir’in müflis mahallesinde geçiyor. Başrol oyuncumuz Zümrüt, babası, annesi ve iki kız kardeşi ile beraber yaşamakta ve İç Anadolu’nun en güçlü ve kudretli diyebileceğimiz ailelerinden birisi olan Demirkanlar ailesinin fabrikasında çalışıyor.  Zümrüt’ün annesi rolünü oynayan Ülfet ise durumlarından sürekli şikayetçi ve kızlarını bir an önce evlendirip, bu sefil hayattan kurtarmaya çalışıyor. Zümrüt, annesinin bu baskıcı tavrı ile başa çıkmaya çalışırken aynı zamanda Demirkanların varisi olan Adil’den aldığı evlenme teklifini annesinden gizlemeye çalışıyor. Ancak bu sır bir yere kadar devam ediyor ve Zümrüt’ün annesi bu durumu öğreniyor ve kızının evlenmesi için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor.  Ancak Zümrüt, bu işe hiç sıcak bakmamakla beraber, kalbinde küle dönüşmüş bir aşkın izlerini taşıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Hatice Aslan, Selim Bayraktar, Serhat Özcan, Sebahat Kumaş, Elif Çakman ve Ayten Uncuoğlu gibi isimler yer alıyor.

    

03-01-2021
Yazar Hakkında
Hamdi Çiçek

Hamdi Çiçek

22 yaşında ve üniversite mezunuyum. Dizi ve film izlemeyi ayrıca müzik dinlemeyi seviyorum, favori kitap yazarım J.R.R. Tolkien. Yaklaşık 2 - .. devamı.. mail
Yorumlar