15- 22 Haziran Gazete Tirajları Belli Oldu!

15- 22 Haziran Gazete Tirajları Belli Oldu!
tiraj raporu bugün belli oldu. Okuyucu 15- 22 Haziran 2020 haftalık tirajı merak ediyor. Ortalığı kasıp kavuran corona virüs gazetelerin tirajını etkiledi mi?

Her hafta Salı günü yazılı basın için heyecanın zirveye çıktığı gündür. Çünkü haftalık tiraj raporları Salı günü belli olur. Medyayla ilgilenen herkesi ilgilendiren tiraj raporu bugün belli oldu. Okuyucu 15- 22 Haziran 2020 haftalık tirajı merak ediyor. Ortalığı kasıp kavuran corona virüs gazetelerin tirajını etkiledi mi? Yaz mevsiminin gelmesi tirajları artırdı mı düşürdü mü? Hangi gazete ne kadar sattı, kim satışını artırdı, kim düşürdü? Gazetelerle ilgili merak ettikleriniz ve daha fazlası! İşte 15 -22 Haziran Gazete Tirajları!

15- 22 Haziran Gazete Tirajları Belli Oldu!

Yazılı basın dendiğinde matbaalarda basılan gazete ve dergi miktarı akla gelir. Bir gazete ne kadar çok satıyor ve okuyucu kitlesine ulaşıyorsa bu o gazetenin ne denli tiraja sahip olduğu anlamına geliyor. Kısacası tiraj eşittir çok satış. Bu da siyasi güç, etki, gündem oluşturma, ekonomik ve politik olarak siyasete etki etme anlamına geliyor. Her geçen gün artan teknoloji nedeniyle gazete tirajları kan kaybetmeyi sürdürüyor. Ülkemizde artan tablet ve akıllı telefon sayesinde internet medyası, basılı gazete ve dergilerin yerini almaya namzet görünüyor. Teknolojik gelişmelerin sadece bir tıkla önümüze getirdiği bilgi basılı yayının her geçen gün değer kaybetmesine yol açıyor. Şüphesiz ki bunda çoğalan haber kanalları ve sitelerinin payı yadsınamayacak şekilde büyük. Bilgiye ulaşmanın kolaylığı, i gazete okunurluğunu olumsuz olarak etkiledi. Canlitv olarak görüşlerine başvurduğumuz medya uzmanları sayılı gazete ve dergi firmaları okuyucu kazanmak ya da eski popülerliğini kazanmak için çaba sarf etmediğini söylüyor.ve karşınızda bu haftaki tiraj raporu.

Kan kaybı sürüyor

İnternetin evlerimize girdiğinden beri hatırı sayılı oranda düşen tirajlar birçok sektörü öldürdü. Çalışanlar işsiz kalıyor. Eski popülaritesini kaybeden medya organları bir bir sahneden çekilirken yerini dijital araçlara bırakıyor. Artık cep telefonlarından internet erişimi ve 24 saat süren kesintisiz haber programları bu kaybı tetikleyen bir başka unsur. Hatta sadece habere dayalı oluşturulan kanalların çoğalması gazete ve dergilerin neredeyse kapılarına kilit vurdu. Hal böyleyken Tirajlar, her hafta gazete firmalarının prestijlerini ortaya koymaya devam ediyor. 

Tiraj canavarı Korona

Günlük hayatı felç eden corona virüs, elbette ki medya sektörünü de etkiledi. Getirilen tedbirler sonucu yayın organları işlevsiz kaldı. Ancak bir gerçek var ki hayatımızın bir parçası haline gelen korona virüs, haber sayısında patlamaya yol açtı. Öyle ki haberin değeri diğer yayınların önüne geçmeye başladı.  Haber sayısndaki artışa rağmen korona virüs ve yaz mevsimini gelmesiyle tirajlar bu hafta yüzde 10 düşüşe neden oldu. Canlitv olarak gelişmeleri takipçilerimize duyurmaya devam edeceğiz.

23-06-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar