Acun Ilıcalı’ya Tazminat Şoku!

Acun Ilıcalı’ya Tazminat Şoku!
Şehrazat ile Acun Ilıcalı arasındaki mahkemeden karar çıktı. Tv 8 ve Acun Medya Şehrazat’a 249 Bin Lira artı yasal faiz ödemeye mahkum edildi.

Geçtiğimiz aylarda Tv 8 ve Acun Medya’nın sahibi ile şarkıcı ve söz yazarı Şehrazat arasında yaşanan polemikler ve Şehrazat’ın Acun Ilıcalı’nın programlarında şarkılarının izinsiz kullanıldı gerekçesiyle açtığı tazminat davası karara bağlandı. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Tv 8 ve Acun Medya’yı temsil eden avukatın davanın reddini talep ettiği duruşmada mahkeme heyeti Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Tv 8 ve Acun Medya’da Şehrazat’a ait parçaların izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle açılan davayı kabul etti ve Tv 8 ve Acun Medya’yı Şehrazat’a tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkeme kararına göre Tv 8 ve Acun Medya şarkıcı Şehrazat’a 249 bin Tl tazminatı 4 yıllık yasal faiziyle birlikte ödeyecek.

Acun Ilıcalı’ya Şok!

Besteci ve söz yazarı Şehrazat tarafından şarkılarının izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Acun Medya ve Tv 8 kanalına açılan davada karar verildi. Şehrazat açtığı davada Aynen Aynen, Kınalı Bebek, Yaz Yaz Yaz, Yalnızlığa Hüküm Giydim, Adaletsiz Yar, Kıyamam, Maazallah, Çek Babam Çek adlı eserlerin kendisinden izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Acun Medya ve Tv 8’e tazminat davası açmıştı. Taraflar arasında geçtiğimiz aylarda sosyal medya üzerinden sert tartışmalar yaşanmış ve taraflar birbirlerini suçlayarak sert sözlerle yüklenmişlerdi. Sonunda Şehrazat tarafından açılan tazminat davasında karar verildi. Mahkeme heyeti Acun Ilıcalı’nın avukatının davanın reddine ilişkin talebini kabul etmeyerek davayı kabul etti ve karara bağladı. Mahkeme heyeti 11 Temmuz 2016 tarihinden itibaren işleyecek olan yasal faiziyle birlikte 239 Bin 250 lira izinsiz kullanım bedeli ve 10 Bin Lira da manevi tazminat olmak üzere toplam 249 bin 250 lirayı Şehrazat’a ödenmesine hükmetti.

Sert Sözler Söylemişlerdi!

Acun Ilıcalı ile Şehrazat arasında yaşanan izisiniz eser kullanımı ile ilgili yasal süreç karara bağlandı ve Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu davaya konu olan kuruluşlar Mahkum oldu. Ancak daha öncesinde taraflar sosyal medya üzerinden sert sözlerle birbirlerine yüklenmişlerdi. Şehrazat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “terbiyesiz, haram zıkkım olsun” ifadelerini kullanmıştı. Acun Ilıcalı ise karşılık olarak “bizden haksız bedel talep edip istediğini alamayınca hakaret yolunu seçen bu terbiyesiz kişiye cevabımızı mahkemede vereceğiz. Tazminatı ise işitme engelli miniklerimiz için kullanacağız” ifadelerini kullanmıştı. Dava sonunda alınan bu kararın emsal teşkil ettiği de vurgulandı.

30-12-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar