Akif dizisi yakında tabii’de

Akif dizisi yakında tabii’de
Akif filminde rol alacak oyuncular; Fikret Kuşhan, Özge Borak, Ertan Saban, Erdem Akakçe, Adnan Biricik, Gökçe Akyıldız, Sevgi Temel, Şifanur Gül, Taha Baran.

Akif kimin hayatını anlatıyor? Akif dizisi hangi kanalda yayınlanacak? Dizinin senaristleri ve yönetmeni kim? Dizinin oyuncu kadrosunda kimler var? Dizi ne zaman yayınlanacak? Yapımcısı, senaristi ve yönetmeni dizi hakkında ne dedi? Akif filmi akında merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımızda.

Akif dizisi yakında tabii’de

İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un hatatının konu edildiği Akif dizi filmi yakında TRT’nin yeni dijital platformu tabii’de yakında ekranlara gelmek için gün sayıyor. Raif İnan ve Uğur Uzunok’un yapımcılığını yağtığı Akif filminde rol alacak oyuncular; Fikret Kuşhan, Özge Borak, Ertan Saban, Erdem Akakçe, Adnan Biricik, Gökçe Akyıldız, Sevgi Temel, Şifanur Gül, Taha Baran.

Umarız izleyiciden de tam not alırız

Dizinin yapımcılarından Raif İnan dizi hakkındaki düşümcelerini şöyle dile getirdi: "İstiklal marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ekranlara taşımanın yanı sıra o dönemin ruhunu da yansıtan projeyi izleyiciye sunmanın heyecanı içindeyiz. Böylesine önemli bir karakterin hayatını aktarmak, birbirinden kıymetli sanatçıları aynı dizide bir araya getirmek büyük gurur. Heyecanla izleyici karşısına çıkacağımız günü bekliyoruz. Umarız izleyiciden de tam not alırız".

Tevfik Fikret, Enver Paşa, Halide Edip Adıva ve Talat Paşa’da dizide

Kirli Kedi Film tarafından çekimleri bitirilen 13 bölümden oluşan dizinin Mehmet Akif’in özellikle 1913-1924 yılları arasındaki yıllarına odaklanacak. Bir taraftan ailesi için canla başla mücadele eden bir fedakar baba, diğer yandan da ülkesi için vatanı için memleket gençlerine örnek olmaya, cesaret vermeye çalışan bir Akif göreceğiz. Dizide Akif’in yanı sıra Mahmut Ekrem, Tevfik Fikret, Süleyman Nazif, Enver Paşa, Abdülhak Hamirt Tarhan, Halide Edip Adıvar, Kara Kemal ve Talat Paşa gibi devrin önemli isimleri de yer alıyor. Yönetmen koltuğunda Selahattin Sancaklı’nın oturduğu dizinin senaryosunu ise Tacettin Girgin, Nurullah Sevimli ve Uğur Uzunok’tan oluşan bir ekip kaleme alıyor.

Akif'in milli bir şuur oluşturma çabalarını göreceğiz

Yönetmen Selahattin Sancaklı, "Aslında 1915-1920 arasındaki hem Türkiye hem de dünya tarihini görüyoruz. Akif Berlin'e ve Mısır'a gidiyor. Müslümanların yaşadığı ve zulüm gördüğü yerlere gidiyor, onların sorunlarını dile getiriyor. Dizide Akif'in milli bir şuur oluşturma çabalarını göreceğiz." İfadelerini kullandı.

Bizim evde Kur'an-ı Kerim'in yanında Safahat olurdu.

Dizinin hem yapımcısı hem de senaristi olan Uğur Uzunok ise "Çocukluktan beri Mehmet Akif'i okuyorum. Bizim evde Kur'an-ı Kerim'in yanında Safahat olurdu. Sanırım bunun sebebi Safahat'ın ilhamını Kur'an-ı Kerim'den alan bir şiir olmasıydı. Dolayısıyla benim Mehmet Akif'le ilişkim çocukluğumda başladı." Dedi.

04-05-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar