Alparslan Büyük Selçuklu dizisi bu hafta neden yok?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi bu hafta neden yok?
TRT 1’in sevilen dizisi 'Alparslan Büyük Selçuklu' bu hafta yayınlanmayacak. Dizi severler merak ediyor, Alparslan Büyük Selçuklu dizisi bu hafta neden yok? Son bölümde neler oldu?

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Alparslan’ın kutlu yolculuğunu anlatan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinden kötü haber geldi. Barış Arduç, Kayra Zabcı, Öykü Gürman, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür ve Uygar Özçelik’in başrollerini paylaştığı TRT 1’in sevilen dizisi 'Alparslan Büyük Selçuklu' bu hafta yayınlanmayacak. Dizi severler merak ediyor, TRT1 ‘in 3 sezondur pazartesi akşamlarına damga vuran dizisi Alparslan Büyük Selçuklu dizisi bu hafta neden yok? Alparslan son bölümde neler yaşandı? Şimdi detaylar

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi bu hafta neden yok?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi 3. Sezonunda da reytinglerde zirveyi kimseye bırakmıyor. Yapımcılığını Akli Film'in üstlendiği, yönetmen koltuğunda Sedat İnci'nin oturduğu dönem dizisi 14 Kasım Pazartesi akşamı 36. Bölümüyle ekrana gelmesi gerekiyordu. Ancak yeni bölüm yayınlanmayacak. Kayra Zabcı ve Mehmet Özgür ile başrolleri paylaşan Barış Arduç'un koronavirüse yakalandığı bu nedenlere setlere bir hafta ara verildiği öğrenildi. Tarihi dönem dizisinin yeni bölümü 21 Kasım Pazartesi 20.00'de TRT 1'de izleyiciyle buluşacak.

Alparslan: Büyük Selçuklu 35.Bölümde neler yaşandı?

Alplarını idamdan kurtarmak için asılanlardan birisinin yerine geçen Alparslan en kritik anda meydana çıkar ve Avar’ın ipini keserek onu ölümden kurtarır. Lakin bu davranışı pahalıya patlar. Hastalığı nükseden Alparslan yere yıkılır. Hemen alpları tarafından meydandan kaçırılan Alparslan, Artuk ve Atsız’ı da ipten alarak yurda dönerler. B arada Grigor Süleyman’ı bulmuş ve onu daha güvenli olacağını düşündüğü Sevaste’ye göndermiştir. Alpagut plana dahil olur ve Süleyman’ı esaretten kurtarmak için girişimde bulunur. Hacerülesved’in büyük parçasını eline geçiren Büveyhiler, Arslan Besasiri’yi Fatımî Halifesine gönderir. Amaçları İslâm’ın birliğini parçalamaktır. Abbasî Halifesi ise bu durumu kendi lehlerine çevirmek için Alparslan’ı görevlendirir.

Hastalığının şifası için Bağdat’a giden Alparslan Hacerülesved’i Arslan Besasiri’den kurtarmayı başarır. Vaspurakan’da darbe peşinde koşan Arslan Yusuf kendisine yardımcı olmak için Buharalı komutanları çağırır. Barış Arduç, Kayra Zabcı, Öykü Gürman, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür ve Uygar Özçelik’in başrollerini paylaştığı TRT 1’in sevilen dizisi 'Alparslan Büyük Selçuklu' 36. Yeni bölüm 21 Kasım Pazartesi akşamı saat 20.00‘de TRT1 ekranlarında.

11-11-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar