Altın Portakal'dan Perihan Savaş'a Büyük Ödül

Altın Portakal'dan Perihan Savaşa Büyük Ödül
Türk Sinemasının ünlü oyuncusu Perihan Savaş’a bu sene düzenlenecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde büyük ödül verilecek.

Türkiye’nin en büyük ve en önemli film festivallerinden biri olan ve bu sene 59.’su düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film festivali heyecanla beklenmeye başlandı. Her yıl birbirinden değerli oyuncuların katıldığı ve yine jüri üyeliğini birbirinden başarılı oyuncu ve sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı festival bu senede aynı coşku ve heyecanla yapılacak. Pek çok alanda pek çok ödülün dağıtılacağı ve şimdiden hangi isimlerin ödül alacağının heyecanla beklenmeye başlandığı 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde bu sene onur ödülünü alacak isimler belli oldu. 59. Altın Portakal Film festivalinde bu sene onur ödülünün ünlü isim ve yılların sinema ve dizi oyuncusu Perihan savaş ile yine usta oyuncu Erkan Can’a verileceği öğrenildi.

Perihan Savaş’a Onur Ödülü

Türk sinema sektörünün önde gelen isimlerinden olan ve bugüne kadar birbirinden önemli yüzden fazla yapımda rol alan ünlü ve başarılı oyuncu Perihan Savaş bugüne kadar pek çok ödülle onurlandırıldı. Ünlü oyuncu bu sene yine bir büyük ödülü alacak. Bu sene 59.’su düzenlenen ve sinema ve dizi sektörünün en önemli festivallerinden biri olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde onur ödülü alacak. Ünlü isme bu ödülde yine ünlü bir isim olan Erkan Can’da eşlik edecek. Bu sene Perihan Savaş ve Erkan Can Antalya Altın Portakal Film Festivalinde onur ödülü alacak. Ayrıca başarılı oyuncu Zerrin Tekindor’da festivalde başarı ödülü alacak.

Perihan Savaş Yapımları Neler?

14 Haziran 1957 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Perihan savaş bugüne kadar Türk sinemasında birbirinden başarılı pek çok filmde rol almıştır. Ünlü oyuncunun rol aldığı filmler arasında, Malkoçoğlu Kurt Bey, Namus, Sev Dedi Gözlerim, İyi Döverim Kötü Severim, Kanlı Değirmen, Serseri Kral, Gülerken Ağlayanlar, Nefret, Yemin, Sezercik Küçük Mücahit, Çılgın Arzular, Beş Milyoncuk Borç verir misin, Bitirimler Sınıfı, İki Kızgın Adam, Analar Ölmez, Kılıç Bey, Şeref Sözü, Yuvasız Kuşlar, Seni Yakacaklar, Sosyete Şaban, Yarınsız Adam, Kırlangıç Fırtınası, Toprağın gelini, Mahallenin Muhtarları, Karakolda Ayna Var, Sultan, Büyük Buluşma, Yanık Koza, Yaprak Dökümü, Dursun çavuş, El Kızı, İyilik yer almaktadır.

17-09-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar