Arabesk Müziğin Ünlü İsmi Hayatını Kaybetti

Arabesk Müziğin Ünlü İsmi Hayatını Kaybetti
Arabesk müziğinin efsane isimlerinden olan ve 80’liyllara damgasını vuran şarkıcılardan Efkariye lakaplı Nurperi Işıközü hayatını kaybetti.

Bir zamanlar tüm Türkiye’yi kasıp kavuran müzik türü olan arabesk adeta bir salgın gibi yayılmış ve özellikle varoşların müziği olarak popüler olmuştu. Pek çok ünlü ismin söylediği bu tür şarkılarla insanların, dertlerini, acılarını, umutlarını dile getirdiği arabesk özelikle 70’li ve 80’li yıllarda en çok dinlenen müzik türüydü. Pek çok ünlü isim doğuran arabeskin ünlülerinden biride 80’li yıllarda adeta fırtına gibi esen ve şarkıları dillerden düşmeyen ve insanların acılarına ve sevinçlerine ortak olan ünlü isim Efkariye idi. Asıl adı Nurperi Işıksözü olan Efkariye seslendirdiği şarkı ve rol aldığı filmlerle pek çok insanın hayatında iz bıraktı. Ünlü isim aradan geçen yılların ardından ne yazık ki geri planda kaldı ve artık hatırlanmaz oldu. Geçtiğimiz aylarda gırtlak kanserine yakalanan ünlü şarkıcı tedavi görmeye başladı ancak ne yazık ki 15 gün önce düşme sonucu kaldırıldığı hastanede hayata veda etti. Ünlü ismin hayatını kaybettiğini ünlü isim Onur Akay sosyal medya hesabından duyurdu.

Efkariye Hayatını Kaybetti

Bir zamanların en ünlü arabesk şarkıcılarından olan ünlü isim Efkariye hayatını kaybetti. Ünlü isim gırtlak kanseri tedavisi görüyordu. Geçtiğimiz günlerde evinde düşerek hastaneye kaldırılan Efkariye hayata tutunamadı. Ünlü ismin hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyuran Onur Akay “1980’li yılların arabesk şarkıcısı Efkariye’yi kaybettik. Asıl adı Nulperi Işıksözü olan Efkariye, geçtiğimiz mart ayında dayanılmaz ağrılarla hastaneye başvurduğunda boğazında tümör tespit edildi. Biyopsi sonrası kanserle savaşma başlayan Efkariye, kemoterapi görüyordu. Yaklaşık 15 gün önce bir düşme ile hastaneye kaldırılan koyu Fenerbahçeli Efkariye’yi maalesef dün kaybettik. Ailesine, sevenlerine, sanat camiasına ve onu tribünden tanıyan ve çok seven Fenerbahçe camiasına da başsağlığı ve sabır dilerim. Mekanın cennet olsun Efkariye” ifadelerini kulandı.

Efkariye (Nurperi Işıközü) Kimdir

1980’li yılların en çok dinlenen ve sevilen arabesk şarkıcılarından olan ve seslendirdiği şarkılarla insanların gönlünde taht kuran ünlü isim Efkariye Yeşilçam’da Murat Soydan’la kamera karşısına geçerek başrol oynamıştır. Ünlü şarkıcı 1980’lede yaptığı albümlerle adından çokça söz ettirmiş halk tarafından çok sevilmiştir. Ünlü isim pek çok albümün yanı sıra Bana Allah Acısın, Mihracenin Gecesi ve Gece Yarısı adlı filmlerde de rol almıştır.

 

30-09-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar