Aşk Ağlatır Yıldırım (Müfit Kayacan) kimdir?

Aşk Ağlatır Yıldırım (Müfit Kayacan) kimdir?
Show TV'nin yeni dizisi Aşk Ağlatır pazar akşamları seyirci karşısına çıkmaya devam ediyor. MF Yapım imzalı dizide Yıldırım karakterine hayat veren oyuncu Müfit Kayacan kimdir?

2016 yılında Japonya'da yayınlanan Love That Makes You Cry dizisinden uyarlanan dizi Aşk Ağlatır genç oyuncu kadrosu ve etkileyici hikayesiyle ekran hayatına devam ediyor. Yayınlanan ilk fragmanındaki kadına şiddet görüntüleriyle tepki çeken dizi pazar akşamları Show TV ekranlarında seyirci karşısına çıkıyor. Başrollerinde Deniz Can Aktaş, Hafsanur Sancaktutan, Yağız Can Konyalı ve Eda Şölenci gibi isimlerin yer aldığı yapımda genç oyuncular olduğu gibi tecrübeli isimlerde yer alıyor. Dizide Rüzgar'ın (Yağız Can Konyalı) babası Yıldırım karakterini canlandıran başarılı oyuncu Müfit Kayacan'ı yakından tanıyalım.

AŞK AĞLATIR YILDIRIM MÜFİT KAYACAN KİMDİR?

Müfit Kayacan, 17 Ocak 1959 tarihinde Antalya, Kaş'ta dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimini Adana Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olarak tamamlayan oyuncu daha sonra tiyatroya yönelmiştir. Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun kurucularından olup 25 yıl boyunca genel sanat yönetmenliği yapmıştır. Burada çalıştığı yıllar boyunca 25 oyun yönetip 32 oyunda rol alan Kayacan ilk tecrübesini ise 1983 yılında Ormanın Bekçileri isimli oyunda oynayarak yaşamıştır. Öte yandan yine Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığı yapmıştır. 10 yıl süren bu görev sırasında 1993 yılında ilk kez 6 farklı lisenin katılımıyla düzenlenen Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği'ni yürütmüştür. Bunun yanı sıra Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor projesinin ve Likya Seyirlik Oyunlar Festivali'nin de yaratıcılarından biridir. 2014 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'ndaki görevinden ayrılmış 2015 yılında Olur İnşallah isimli sinema filminde rol almıştır. Çeşitli organizasyonlarda ödül alan başarılı oyuncu Müfit Kayacan aynı zamanda Altın Portakal Film Festivali'nde jüri üyeliği de yapmıştır. Son yıllarda Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Cesur ve Güzel, Adı:Zehra ve Yüzleşme gibi dizilerde yer alan oyuncu son olarak Show TV ekranlarında yayınlanan Aşk Ağlatır dizisinde rol almaktadır. 

KAZANDIĞI ÖDÜLLER
2012 - 16. Afife Tiyatro Ödülleri, En İyi Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncu Adayı (Kanlı Nigar)
2009 - Direklerarası Seyirci Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu,Vatan Kurtaran Şaban, Antalya BB Şehir Tiyatrosu
2010 - En İyi Komedi Erkek Oyuncu, Fehim Paşa Konağı, Antalya BB Şehir Tiyatrosu
1989 - Altın Mask Tiyatro Ödülleri, Mersin En İyi Yönetmen, Keşanlı Ali Destanı, Antalya BB Şehir Tiyatrosu

15-10-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar