Ata Demirer’den Avrupa Yakası İtirafı: Başta Kabul Etmedim

Ata Demirer’den Avrupa Yakası İtirafı: Başta Kabul Etmedim
Ünlü komedyen ve oyuncu Ata Demirer yıllar öncesine giderek Avrupa Yakası’yla ilgili bir anısını anlattı. Ünlü isim başta Avrupa Yakası’nı kabul etmediğini belirti.

Ünlü komedyen, oyuncu ve şovmen Ata Demirer yaptığı projelerle ya da içinde yer aldığı projelerle adından sıkça söz ettiren isimlerden b,iri. Seyirci tarafından da çok sevilen Ata Demirer seyirci tarafından özellikle yıllarca ekranda olan ve seyircinin de çok sevdiği dizi Avrupa yakasında tanındı. Burada canlandırdığı karakterle bir anda gönüllerde yer eden Ata Demirer daha sonra birçok başla projede yer aldı. Ancak ünlü isim bir programda Avrupa Yakası ile ilgili itiraflarda bulundu. Ünlü isim Avrupa Yakası’ndan gelen teklifi başta kabul etmediğini ifade ederek çok yanıldığını belirtti. Daha sonra yönetmenin ısrarıyla projeyi bir kez daha değerlendirdiğini belirten Ata Demirer yeniden değerlendirmenin ve yönetmenle konuşmanın ardından projede yer aldığını ifade etti.

Başta Kabul Etmedi

Avrupa Yakası’nın hayatında çok önemli bir yeri olduğunu belirten ünlü isim Ata Demirer projeyi nasıl kabul ettiğini anlattı. Ünlü isim “önce hayır demek zorunda kalmıştım. Turnelerde ben çok yoruluyorum, mutluyum da. Şimdi sırası değil, beni affedin gibi bir şey söyledim. Yarım ağızla. Avrupa Yakası’nın ilk yönetmeni Hakan Algül aradı, bak hata yapıyorsun bir gel dedi. Gittim platoya Sinan Çetin’in yanına. Bir demo çekmişler seyrettirdiler. İçeri girerken Gazanfer Abiyi gördüm. Ben tabi öyle düşünemedim. Kadroyu saydılar ama canlı görmek başka bir şey kayıtta. Tamam oynuyorum. Elimde ne varsa koyacağım, hata yapmışım. Ben bunda oynarım dedim. Çok da iyi oldu, iyi ki de oynadım. Benim hayatıma yeni bir dönüm noktası kattı” ifadelerini kullandı.

Senaryo Yazmayı Öğrendi

Ünlü isim ayrıca Gülse Birsel’in senaryosunu okuya okuya senaryo yazmayı öğrendiğini belirterek ünlü isim Gülse Birsel’e de övgüler yağdırdı. Ata Demirer “o kadar çok senaryo okudum ki, Gülse2nin senaryoları gerçekten ders gibidir. Durum komedileri, komedi senaryosunun dinamiğini, çatısını fark etmeden öğrenmişim. Orada okuya okuya bir antrenman oldu ve dizi biter bitmez Eyvah Eyvah’ı yazdım. Uzun yıllar bir örneğini görmedik, Gülse haricinde, sitcom yapan daha gelemdi” ifadelerini kullandı. Ünlü isim pandemi dönemini senaryo yazarak geçirdiğini ve yeni bir projenin senaryosunun hazır olduğunu da ayrıca belirtti.  

25-04-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar