Ünlü Sinema Sanatçısı Ertuğ Koruyan Hayatını Kaybetti

Ünlü Sinema Sanatçısı Ertuğ Koruyan Hayatını Kaybetti
Türk Sineması değerli bir ismini daha kaybetti. Uzun yıllar Yeşilçam filmlerinde yardımcı rollerde yer alan usta oyuncu Ertuğ Koruyan kalp krizi sebebiyle hayata veda etti.

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biri daha ne yazık ki hayata veda etti. Türk Sineması’nda pek çok filmde rol alan Yeşilçam’ın emektar isimlerinden biri olan Ertuğ Koruyan 75 yaşında kalp krizi geçirerek hayata veda etti. Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Zeki Alasya, Metin Akpınar gibi birçok ünlü isimle birlikte aynı seti paylaşan ve Türk Sinemasında onlarca farklı filmde rol alan usta oyuncunun hayata veda etmesi başta ailesi olmak üzere yakınları, sevenleri ve sinema dünyasını yasa boğdu. Yaklaşık 15 yıldır Muğla ilinin Bodrum İlçesi’nde yaşayan usta ismin hayata veda etmesi magazin ve sosyal medyada geniş yer aldı.

Yeşilçam’dan Bir Yıldız Daha Kaydı

Uzun süredir Bodrum’da hayatını sürdüren ve yıllarca Türk sinemasına hizmet eden ve onlarca değişik filmde rol alan usta isim Ertuğ Koruyan bugün kalp krizi sonucu 75 yaşında hayata veda etti. Türk sinemasının pek çok kült filminde birçok ünlü isimle birlikte rol alan ve daha çok yardımcı rollerde yer alan usta ismin hayata veda etmesi herkesi derinden üzdü. Oyuncunun hayatını kaybetmesini Oyuncular sendikası sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Oyuncular Sendikası paylaşımında “değerli meslektaşımız Ertuğ Koruyan hayatını kaybetti. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi. Oyuncunun eşi Serhan Koruyan’da sosyal medya hesabından eşinin vefatıyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Serhan Koruyan paylaşımında “ben seni hep böyle mutlu hatırlıycam can yoldaşım. Koyverdin gittin ya beni iki elim yakanda bilesin” ifadelerini kullandı. Ünlü ismin hayatını kaybetmesi sinema dünyasında da derin bir üzüntüye sebep oldu. Bizde hayatını kaybeden ünlü isme Allah’tan rahmet ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Ertuğ Koruyan Kimdir?

Bugün 75 yaşında kalp krizi sonrası hayata veda eden usta oyuncu Ertuğ Koruyan 1946 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Yeşilçam’ın en popüler olduğu zamanlarda pek çok ünlü isimle birlikte onlarca değişik filmde roller alan Ertuğ Koruyan son 15 yıldır Bodrum’da yaşıyordu. Usa ismin bugüne kadar rol aldığı filmlerden bazıları şunlardır. Köyden İndim Şehire, Yarı şaka yarı ciddi, Vay başımıza Gelenler, Cümbişiye, Güler misin Ağlar mısın, Köşe kapmaca, Perihan Abla.

26-04-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar