‘Atatürk’ Dizisinde Enver Paşayı Canlandıracak İsim Belli Oldu!

‘Atatürk’ Dizisinde Enver Paşayı Canlandıracak İsim Belli Oldu!
Disney Plus Türkiye için Ulu Önder Atatürk’ün hayatının dizi olarak çekileceği ‘Atatürk’ dizisinde Enver Paşayı oynayacak isimde de belli oldu. Enver Paşayı kim canlandıracak?

Disney Plus Türkiye’ye bomba gibi gelmeye hazırlanıyor. 14 Haziran 2022 itibari ile Türkiye pazarına girmesi beklenilen Disney + için sayılı günler kaldı. Heyecanla gelmesini bekleyen abonelere ard ardına yaklaşık bir yıldır güzel yatırımlar yapan, iyi bir mebla ayıran kanal, beklentileri arşa değdirdi. Birçok star isimle anlaşan platform, birçok farklı yapıma izin veriyor. Çok iyi projeleri olan platform Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu’nun rol aldığı iki savaş muhabirinin başından geçenleri konu edinen ‘Kaçış’ dizisi ile ilk yapımını duyurdu. Fragmanı yayınlanan diziden görüntülerde izleyicilere ulaştı ve kaliteli içeriklerin olacağı Türk izleyicileri güzel şeylerin beklediği bir kez daha netleşti. Platformun duyurduğu diğer önemli projesi ise Türkiye için önemli bir isim ve dünya için önemli bir lider olan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının anlatılacağı ‘ATATÜRK’ dizisi. Büyük bir bütçe ayrılmış büyük bir yapım olması planlanan dizinin cast çalışmaları sürerken, bazı isimler açıklanmıştı. Enver Paşa’yı canlandıracak isim kim? merak edilirken bugün o isimde netleşti. İşte o isim…

 

‘Atatürk’ Dizisinde Enver Paşayı Kim Canlandıracak?

Bugüne kadar Atatürk’lü birçok dizi ve film çekilmişti ancak ilk kez bukadar büyük çaplı hayatının anlatılacağı bir dizi çekilmiş olacak. O açıdan da çok ses getirecek bir yapıma imza atmaya çalışan Disney Plus, ilk resmi yerli dizisi unvanı alan Kaçış dizisinden sonra 2. Yerli Projesi olan Cumhuriyetin 100. Yılında yayınlanması planlanan Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal’i canlandıracağı ‘Atatürk’ dizisinde Enver Paşa’yı kim oynayak? merak ediliyordu. O isim belli oldu.

 

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, herkesin merakla beklediği Atatürk dizisinde İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin askerî kanadının önde gelen isimlerinden Enver Paşa’ya hayat verecek isim Sarp Akkaya oldu.

 

Yapımcılığını 03 Medya’nın üstlendiği başyapıt iddiasıyla çekeceği dizinin kadrosu da şampiyonlar ligi gibi çok iyi isimlerin bulunuyor. Son hızla hazırlıkları ve provaları süren dizi 6 bölümlük ilk sezonu ile 29 Ekim 2023 yılında Disney Plus’ta yayınlanacak.

 

Disney Plus’ta Yayınlanacak ‘Atatürk’ Dizisinin Oyuncu ve Karakterleri

Yayınlanacak Atatürk dizisi en az kendisi kadar oyuncu kadrosu da büyük ses getireceğe benziyor. Kadrodaki isimler ve karakterler ise şöyle…

 

Atatürk dizisinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ‘Aras Bulut İynemli’ canlandıracak.

 

Atatürk dizisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanıma ‘Songül Öden’ hayat verecek.

 

Atatürk dizisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi ‘Mehmet Günsur’ canlandıracak.

 

 Atatürk dizisinde Atatürk’ün kız kardeşi  Makbule Atadan hanıma ‘Sahra Şaş’ hayat verecek.

 

Atatürk dizisinde Enver Paşa’yı ‘Sarp Akkaya’ canlandıracak.

 

Atatürk dizisinde ayrıca yabancı oyuncularda yer alıyor. Bunlardan biride Harry Potter serisinde oynayan ‘Emma Watson’ olacak.

 

Oyuncuların yanı sıra dizinin müziklerini Oscar ödüllü ‘Hans Zimmer’ yapacak.

 

Disney Plus Türkiye Abonelik Fiyatları

14 Haziran 2022’de Türkiye’de yayına başlayacak olan The Walt Disney Company’nin dijital yayın platformu Disney+’ın abonelik ücretlerini açıkladı.

Aylık Fiyatlandırması - 34,99 TL 

Yıllık Fiyatlandırması - 349,90 TL olarak belirledi.

Disney Plus’un bir de tanışma paketi olarak yayınladığı yıllık 279,90 TL’lik özel tanışma paketinden yararlanarak yıllık üye olmak isteyenlere Disney+, 8 aylık fiyatıyla sunuluyor. 

13-05-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar