Aydemir Akbaş kanser oldu

Aydemir Akbaş kanser oldu
3 kez kanseri yenen 86 yaşındaki ünlü oyuncu Aydemir Akbaş yine kanser oldu. Emektar oyuncu hala aktif olarak çalışmaya devam ediyor

Yeşilçam’ın emektar oyuncularından Aydemir Akbaş’tan gelen bir haber sevenlerini üzüntüye boğdu. Sosyal medya hesabından kanser olduğunu duyuran usta oyuncuya geçmiş olsun mesajları yağdı.

Aydemir Akbaş kanser oldu

Aydemir Akbaş İnstagram hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi;”Herkese merhaba. Yaklaşık 15 günlük tetkiklerin ardından kanser olduğum netleşti. 10 sene önce de benzer şekilde olmuş ve atlatmıştım. Tedavim Sayın Dursun Buğra kontrolünde başladı. Şuan kendimi geyet iyi hissediyorum. Umatım böyle hissetmeye devam eder ve atlatırım. İlk benden duyun istedim, şimdilik yazmaya ve çalışmaya devam…Sevenlerime, yakınlarıma selamlar sevgiler.” Sosyal medya hesabından acı haber duyulur duyulmaz usta oyuncuya geçmiş olsun mesajları yağdı.

Daha önce kanseri 3 kere yenmişti

Aydemir Akbaş daha önce de gırtlak ve kolon kanserine yakalanıp yenmişti. 3 kez kanser hastalığını yenen fakat 4. Kez yeniden kansere yakalanan 86 yaşındaki ünlü oyuncu hala aktif olarak çalışmaya devam ediyor.

Aydemir Akbaş kimdir?

25 Şubat 1936 İstanbul doğumludur.Sürmeneli bir anne ve Arnavut bir babanın oğludur. Galatasaray Lisesinden mezun olduktan sonra bir süre gazetecilik yaptı. Gazetecilikten sonra tiyatroculuğa başladı. Gülriz Sururi, Ali Poyrazoğlu, Nisa Serezli, Ayfer Feray gibi öenemli isismlerle çalıştı. Ferhat ile Şirin, Keşanlı Ali Destanı, Zilli Zarife, Direkler Arası oyunlarında oynadı.

Sinemaya geçişi Atıf Yılmaz ile Keşanlı Ali Destanı(1964) sinema filmi ile oldu.Bir süre Yımaz Güney filmlerinde oynadı. Daha sonra Yeşilçam erotik filmlerinde rol aldı. Daha sonra İbrahim Tatlıses ile beraber çalışmaya başladı ve senaryolar üretmeye devam etti. 2007 de Cem Davran ile çevirdiği Avrupalı filmi rekor sayıda kopya ile gösterime girdi.

Son olarak Şafak Sezer’in Kolpaçino 3 filminde oynadı. 40’ı komedi olmak üzere 127 filmde oynadı. 8 filmin yönetmenliğini yaptı. 30 kadar tiyatro oyununda oynadı. 33 filmin senaryosunu yazdı. Birçok TV dizisinde oynadı.

Galatasaray Lisesi mezunu olarak bir Galatasaray fanatiğiidr. Aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü üyesidir. 1964 yılında tiyatrocu Beyhan Benek ile evlenmiştir. Eşi ile iki kere boşanmış fakat ayrılığa dayanamadıklarından olsa gerek 3 kere evlenmişlerdir.

25-01-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar