Barbaroslar İlyas Ölüyor mu? Tarihte İlyas Reis Nasıl Öldü?

Barbaroslar İlyas Ölüyor mu? Tarihte İlyas Reis Nasıl Öldü?
TRT 1 ekranlarında Perşembe akşamları yayınlanan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı adlı yapımda İlyas Reis öldü mü? Tarihte İlyas Reis kimdir ve nasıl öldü?

TRT 1 ekranlarında bu sezon başlayan ve Kale Film tarafından hazırlanan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi her Perşembe akşamı seyirciyle buluşuyor. Dizi özellikle hazırlık sürecinde seyircinin dikkatini çekmeye başlamış ve büyük platosu ve prodüksiyonu ile heyecan yaratmıştı. Yayına gelmeye başladığı andan itibaren görkemli sahneleri ve aksiyonuyla dikkatleri çeken dizi öbür taraftan reytinglerde aradığını pek fazla bulamadı. Dönem dizisi olan ve 16. yüzyılda yaşamış Barbaros Hayrettin Paşa’nın ve onun kardeşleri ile Akdeniz’i bir Türk gölü haline getirmesinin hikayesini anlatan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’nda Barbaros Hayrettin Paşa’nın küçük kardeşi İlyas Reis’in idam sahneleri sosyal medyada fazlasıyla gündem oldu. Dizide İlyas Reis’in idam edildiği sahnenin sonunda neler olduğunu merak eden seyirci İlyas Reis’in ölüp ölmediğini merak etmeye başladı.

İlyas Reis Öldü mü?

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’nda bu hafta yayınlanan İlyas Reis’in idam sahneleri haftaya ve sosyal medyaya damgasını vurdu. Dizide Barbaros Hayrettin Paşa’nın küçük kardeşi İlyas Reis olarak yer alan ve kardeşleriyle birlikte Akdeniz’in hakimiyeti için çaba gösteren İlyas Reis son bölümde idam sehpasına çıkarıldı. Ölüp ölmeyeceği merak edilen İlyas Reis’in sahneleri seyirciden tam not aldı. İlyas Reis’i canlandıran genç ve başarılı oyuncu Caner Topçu’nun performansıyla daha da bir etkili olan sahnelerde seyirci adeta nefeslerini tuttu. Önümüzdeki bölümde ölüp ölmeyeceği netleşecek olan İlyas Reisin hayatı da bu sırada internette en çok aranılanlar arasına girdi.

Tarihte İlyas Reis Kimdir, Nasıl Öldü?

Şu sıralar Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı adlı yapımda seyircinin ilgisini çeken ve kim olduğunu araştırmaya başladığı İlyas Reis 16. Yüzyılda yaşamıştır. Dönemimdeki en büyük denizciler olarak kabul edilen Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reisin küçük kardeşidir. Yaşadığı süre boyunca Akdeniz’de, Mısır ve Kuzey Afrika kıyılarında dolaşmış ve büyük başarılar elde etmiş bir denizcidir. Bir sefer sırasında Rodos Adası civarında çarpıştığı Rodos şövalyeleri tarafından sopayla vurularak öldürülmüştür. Ünlü denizcinin hayatı ve maceraları tarihi gerçeklerden yola çıkılarak hikayeleştirilmiştir. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı adlı yapımda İlyas Reis’i genç ve başarılı oyuncu Caner Topçu canlandırmaktadır.

10-12-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar