Behzat Uygur Babasıyla İlgili Anılarını Anlattı

Behzat Uygur Babasıyla İlgili Anılarını Anlattı
Türk Tiyatrosu’nun usta isimlerinden biri olan Behzat Uygur yıllar önce hayata veda eden babası Nejat Uygur’la ilgili anılarını anlattı.

Türk Tiyatrosu’nun usta oyuncularından biri olan ve hayata veda eden Nejat Uygur hala seyirci tarafından özlemle anılan oyunculardan biri. Tiyatro denilence akla gelen ilk birkaç isimden biri olan usta tiyatrosunun ardında iki oğlu da onun yolundan giderek tiyatro oyuncusu oldu. Bir zamanlar televizyon şovları da sunan Uygur kardeşlerden abi Behzat Uygur katıldığı bir programda babasıyla ilgili anılarını anlattı. Ünlü isim yıllar önce hayata veda eden basıyla ve ilk tiyatro sahnesine çıktığı günle ilgili olan anısını keyifle ve biraz da hüzünle anlattı. Behzat Uygur Hakan Bilgin’in YouTube kanalında sorulan sorulara samimiyetle cevap verirken başka konularla da ilgili görüşlerini ifade etti.

Sahne Evimiz Gibiydi

Türk Tiyatrosunun önde gelen isimlerinden biri olan merhum Nejat Uygur’un büyük oğlu Behzat Uygur katıldığı bir programda babasıyla ve tiyatroyla ilgili anılarını anlattı. Behzat Uygur sorulan sorulara cevap verdi. Uygur “babam beş kardeşi, gelinleri, hatta amcamı bile sahneye çıkardı. Babam sahneye çık derdi çıkardık. 6 – 7 yaşındayken Cibali Karakolu oyununda sahneye çık çay getir dedi. Sonra çıkınca sen kimin oğlusun dedi? Seyirci koptu” ifadelerini kullandı. 58 yaşındaki Behzat Uygur ayrıca nasıl tiyatro oyuncusu olduğunu babası Nejat Uygur’un nasıl biri olduğunu da hüzünle dile getirdi.

Allah Benim Cezamı Versin

Usta oyuncu sorulan bir soruya cevap verirken pandemi zamanında eşini daha iyi tanıyıp tanımadığına da açıklık getirdi. Behzat Uygur “40 senelik karımı 2 senelik Covid – 19 döneminde tanıyacaksam, Allah benim cezamı versin. Biz balayına çıkmadık, turneye gittik. Balayına 10 yıl sonra çıktık. Covid – 19 döneminde sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Seyircinin perde arkasından sesini bile özledik” ifadelerini kullandı. Behzat Uygur geçtiğimiz aylarda evlilikle ilgili nasihatlerde bulunmuş ve “gerekten seveceksiniz. Şimdilerde moda rüya gibi evlilik diye çıkılan hayat kabus gibi bir sonla bitiyor. Ben şuna da inanmıyorum; her dakika canım, ciğerim ve kol kola böyle bir hayat yok. Hani sosyal medyadaki gibi insanlar en güzel taraflarını koyuyorlar ya evlilik öyle değil. Kavga da edersiniz, gürültüde olur. Bir şey bitmeden devam ediyorsa sevgiden, işin sırrı odur diye düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

03-05-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar