Binali Yıldırım ve Ekram İmamoğlu arasındaki oturumu kim yönetecek?

Binali Yıldırım ve Ekram İmamoğlu arasındaki oturumu kim yönetecek?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasında yapılması beklenen oturumu kim yönetecek?

Tüm Türkiye, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki açık oturuma odaklanmış durumda. Yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri öncesinde Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ı aynı programa çıkmaya davet etmişti. Binali Yıldırım'ın bu teklifi kabul etmesiyle gözler yapılacak programa çevrildi. Peki TRT'de yapılacağı söylenen açık oturumu hangi isim sunacak?

Binali Yıldırım'dan herkesi şaşırtan öneri

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Binali Yıldırım, program için Uğur Dündar'ı önerdi. Deneyimli gazeteci Uğur Dündar'ın muhalif tavrı nedeniyle Yıldırım'ın bu önerisi büyük şaşkınlıkla karşılandı. Binali Yıldırım, "Benim tercihim isteyen bütün kanalların yayınlayacağı, bir stüdyodan yayın. Sunucu olarak; Tecrübeli olması nedeniyle; Uğur Dündar" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu Uğur Dündar ismini kabul etti

Ekrem İmamoğlu ile görüşen gazeteci Çağdaş Tolga Işık, Ekrem İmamoğlu'nun sözlerini Twitter üzerinde aktardı. İmamoğlu, "Ortak yayınla ilgili Uğur Dündar ismine hiçbir itirazım olmaz. Aksine memnun olurum. Sadece tartışmanın içeriğiyle ilgili İstanbul seçimi süreci ekseninde kalmak suretiyle hiçbir kısıtlama olmamalı." şeklinde konuşarak Uğur Dündar'ın programı sunmasını kabul etti.

Uğur Dündar bu öneriyi kibarce geri çevirdi

Uğur Dündar ise moderatörlük önerisini kibar bir dille geri çevirdi. İşte Uğur Dündar'ın ifadeleri;

"Tarihi 31 Mart seçimleri öncesinde, Sn. Binali Yıldırım ve Sn. Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı açık oturumun moderatörlüğü için her iki adayın da ismim üzerinde uzlaşmaları, onurla sürdürdüğüm 50 yıllık meslek hayatımın manevi madalyalarından biri olmuştur. Halkımızın yıllardır Türkiye’nin en güvenilir ismi olarak tarafıma gösterdiği güvenin, siyasi kutuplaşmanın zirveye çıktığı bu dönemde ve böyle önemli bir konuda her iki aday tarafından paylaşıyor olması son derece anlamlı ve değerlidir. Her iki adaya da teşekkür ediyorum. Kendime ve toplumuma karşı duyduğum sorumlulun bilinciyle, bu açık oturumda adaletin terazisini milim saptırmayacağıma ve geçmiştekilerde olduğu gibi, her iki tarafın da yayın sonrasında teşekkürleriyle karşılaşacağıma en ufak şüphem yoktur. Bunlarla birlikte... Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum."

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki açık oturuma kimin moderatörlük yapacağı hala belli değil.

08-06-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar