Cem Karaca'nın Hayatı Film Oluyor

Cem Karaca'nın Hayatı Film Oluyor
Hayata veda eden birçok ünlünün hayatının sinema filmi olarak hazırlanması serüveni devam ediyor. Şimdi de usta sanatçı Cem Karaca’nın hayatı film oluyor.

Son dönemde artan biyografi konulu filmlere bir yenisi daha eklenmek üzere. Özellikle müzik sektöründe başarı göstermiş ve halk tarafından çok sevilen ve hayatını kaybeden ünlü isimlerin hayatını konu alan filmlerden oluşan seriye usta sanatçı Cem Karaca’da eklenmek üzere. Müslüm Gürses, Bergen, Barış Akarsu derken şimdi de Anadolu Rock Müziğinin efsane ismi Cem Karaca’nın hayatının anlatılacağı filmin çalışmalarına başlandı. Sevilen isimlerin hayatını anlatan filmlerin gişe hasılatları kırması üzerine pek çok ünlü ismin hayatının film olma projesi yapımcıların masasına gelirken bunlardan ete kemiğe bürünenler için çalışmalar başladı. Senaryo yazım çalışmalarıyla başlanılan Cem Karaca’nın hikayesini anlatacak filmin yapım şirketi ise Fikri Harika Production ve Aytaç Medya oldu. Filmin hikaye ve senaryo yazım aşamalarının yanı sıra şu sıralar cast çalışmalarına da başlanmış durumda.

Cem Karaca’yı Kim Canlandıracak?

Fikri Harika production ve Aytaç Medya ortaklığında hazırlıkları başlayan cem Karaca’nın hayatını anlatacak sinema filmi sektörde bu tür filmlerin her geçen gün daha da artacağının sinyallerini verdi. Usta sanatçı, Anadolu Rock Müziğinin efsane ismi Cem Karaca’nın hayatını anlatacak filmde cast çalışmalarına başlayan yapım şirketi henüz Cem Karaca’yı canlandıracak isimi açıklamadı. Masada birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı cast listesinde usta sanatçıyı kimin canlandıracağı şimdiden merak konusu oldu. Filmin hazırlık çalışmalarının ardından sete çıkması ve 2023 yılında da gösterime girmesi bekleniyor.

Cem Karaca Kimdir?

Anadolu Rock Müziğinin efsane ismi Cem karaca, 5 Nisan 1945 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Anadolu Rock Müziği türünün kurucuları ve en çok sevilen isimleri arasında yer alan usta isim lise yıllarından itibaren müziğin içinde yer aldı. Hayatı boyunca müziğin içinde yer alan Cem Karaca profesyonel olarak birbirinden ünlü grupların içinde yer aldı. Aynı zamanda tiyatro ve sinema dünyasında da yer alan Cem Karaca’nın en çok bilinen şarkıları arasında, Bu Son Olsun, Tamirci Çırağı, Namus belası, Ceviz Ağacı, İşte Geldik Gidiyoruz, Islak Islak, Çok Yorgunum, Rap Diye Raprap, Herkes Gibisin, Üryan Geldim bulunmaktadır. Usta isim 8 Şubat 2004 yılında hayata veda etmiştir.

25-09-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar