Çukur Makbule (Meral Çetinkaya) kimdir?

Çukur Makbule (Meral Çetinkaya) kimdir?
Show Tv ekranlarının fenomen dizisi Çukur yeni sezonu ile bomba gibi bir dönüş yaptı. Birbirinden yeni karakterlerin dahil olduğu dizide Çukur Makbule (Meral Çetinkaya) kimdir?

Tam üç sezondur Show Tv ekranlarında yayınlanan ve reyting rüzgarları estiren dizi Çukur yeni sezonu ile izleyiciden tam not aldı. Büyük bir heyecanla beklenen yeni sezonda izleyiciyi birbirinden farklı olaylar bekliyordu. Olayların yani sıra diziye yeni karakterler de eklenmişti. Peki usta oyuncu Meral Çetinkaya, Çukur dizisinde hangi karaktere hayat verecek? Çukur'un yeni karakteri Makbule gerçekte kimdir? İşte yeni karakter Makbule ile ilgili tüm merak edilenler..

Geçtiğimiz Pazartesi günü yeni sezonun ilk bölümü ile ekranlara gelen Çukur, izleyicinin ağızını açıkta bıraktı. Hazal Subaşı, Damla Sönmez ve daha birçok isim Çukur dizisinin yeni sezon kadrosuna dahil oldu. Bu isimlerin yanı sıra diziye dahil olan bir isimde usta oyuncu Meral Çetinkaya. İzleyiciler daha ilk bölümün yayınlanmasının hemen ardından 'Çukur Makbule karakteri kimdir?, Makbule yani Meral Çetinkaya kimdir?, Merak Çetinkaya, Çukur'da hangi karaktere hayat verecek?' gibi soruların yanıtını araştırmaya başladı. Bizlerde siz değerleri izleyici ve takipçilerimiz için araştırdık. İşte Çukur dizisinin en merak edilen karakterlerinden olan Makbule yani Meral Çetinkaya hakkındaki tüm detaylar.. 

Çukur Makbule (Meral Çetinkaya) Kimdir?

Usta oyuncu Meral Çetinkaya, Çukur dizisinde Efsun'un babaannesi yani Koçovalıların azılı düşmanı olan Baykal'ın annesi rolünü canlandıracak. 5 Mart 1945 tarihinde dünyaya gelen Meral Çetinkaya, Bizimkiler dizisinde hayat verdiği Ayşe Hanım karakteri ile izleyiciden tam not alarak hafızalara kazındı. Usta tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olan Meral Çetinkaya, Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda görev almıştır. Kendisi gibi oyuncu olan Yavuzer Çetinkaya ile hayatını birleştirmiştir. Başarılı bir oyunculuk hayatı yaşayan Meral Çetinkaya, 1992 yılında çok sevdiği eşi Yavuzer Çetinkaya'yı kaybetti. Başarılı oyunculuk hayatına şu yapımlarla devam etti..

Meral Çetinkaya'nın rol aldığı yapımlar:

1986 – Sızı

1988 – Keşanlı Ali Destanı

1989 – Kaldırım Serçesi

1989-2002 – Bizimkiler

1993 – Yazlıkçılar

2002 – Gülbeyaz

2004 – Şeytan Ayrıntıda Gizlidir

2006-2008 – Binbir Gece

2010-2013 – Öyle Bir Geçer Zaman ki

2014 – Saklı Kalan

2014 – Urfalıyam Ezelden (Zekiye Nene)

02-10-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar