Cumhurbaşkanlığı'ndan Gökhan Özoğuz’a tepki: Edepsiz, şaka mısın oğlum sen?

Cumhurbaşkanlığı'ndan Gökhan Özoğuz’a tepki: Edepsiz, şaka mısın oğlum sen?
Athena Solisti Gökhan sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla gündem oluyor. Gökhan'ın en son İstanbul seçimlerinin iptali ile ilgili paylaşımı Cumhurbaşkanlığı'ndan tepki aldı.

İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinden sonra Ekrem İmamoğlu, “Artık herkes konuşacak, sanatçılar konuşacak, iş adamları konuşacak," diye çağrıda bulunmuştu. Bunun üzerine birçok sanatçı dünyada Twitter üzerinden bir numaraya kadar çıkan #HerseyGuzelOIacak hastagiyle paylaşımlarda bulunmuştu. Athena grubunun solistlerinden Gökhan Özoğuz da aynı hastag altında ve daha birçok paylaşımda bulununca Cumhurbaşkanlığı’ndan büyük tepki aldı. Peki Gökhan Özoğuz ne söyledi ve bu tepkinin arka planında neler var? Bütün bunları canli tv izleyicileri için derledik.

Athena Gökhan’a çok sert tepki: Edepsiz! Şaka mısın oğlum sen?

Athena Gökhan, Türkiye’yi, Eurovizyonda güzel bir şekilde temsil etmiş, Basketbol milli takımı için yaptıkları 12 Dev Adam marşıyla da Türkiye’de hayli tanınmıştı.  TV8 televizyonunda yayınlanan O Ses Türkiye’de yaptığı jürilik ile de gönüllerde taht kuran Gökhan Özoğuz bir müddettir yaptığı Twitter paylaşımları ile gündem oluyor. En son İstanbul Belediye Başkanlığı YSK tarafından iptal edilince attığı Twitler Cumhurbaşkanlığından sert tepki aldı.

“10 Kasım 1938 den bu yana İlk defa bir siyasi ;Duruşu ,Doğruluğu ve İleri görüşü ile Atatürk den sonraki sancağı eline almıştır! Dönemler şartlarına göre değerlendirilir! Benim için İLKELERİNİ BENİMSEYİSİ, EDEBİ VE KUCAKLAMASI İLE "BUGÜNÜN ATATÜRK Ü DÜR KENDİSİ!"@ekrem_imamoglu”

Gökhan Özoğuz’un bu Twiti çok fazla etkileşim aldı. 119.000 beğeni alan bu paylaşım 14.000 Retweet aldı. Haliyle paylaşım o kadar çok dikkat çekti ki Cumhurbaşkanlığı Müşaviri ve Cumhurbaşkanlığı Kongre Kültür Merkezi Müdürü Orhan Karakurt, Athena'nın solisti Gökhan Özoğuz'a "Şaka mısın oğlum sen. Atatürk'ü bu kadar fütursuz kullanma edepsizliğini anlayamıyoruz" yanıtı verdi.

“Şakamısın oğlum sen. Bir konser kaparım diye yaptığın yalamalığı anlarız da. Atatürk'ü bu kadar fütursuz kullanma edepsizliğini anlayamıyoruz. Bırakın artık bu ülkenin değerlerini üç kuruş menfaatiniz için kullanmayı Biraz edepli olun yeter artık.”

Bu paylaşım 2409 kişi tarafından beğenildi.

Peki Gökhan Özoğuz’un paylaşımları nasıl başladı?

Gökhan ilk siyasi paylaşımlarını Tunceli Belediye Başkanlığına Komünist partiden aday olan Mehmet Fatih Maçoğlu için yapmıştı.

“Fatih Mehmet Maçoğlu’nu ve onun gibi yenilikçi kendi fikir ve çabaları ile yaşam alternatifleri yaratan kişileri her dinlediğimde gerçekten ne kadar güzel insanlar var yurdun dört bir yanında oluyorum.”

 

07-05-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler